Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kantyczka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jaxja" data-source="post: 826069" data-attributes="member: 1798"><p>Upiekłam, spróbowałam jeszcze ciepłe. </p><p>Wygląda bardzo ładnie, jest smaczne. Świetny zamiennik dla tych, którzy nie lubią ciast z kremem, a murzynek im się znudził. </p><p></p><p>Masa z masła, zóltek i mąki była tak gęsta, że bałam się, że wmieszanie w nią ubitych białek, pozbawi je puszystości. Dodałam więc przed tym półtorej szklanki mleka. Masa zrobiła się lekka jak puch, no i sporo jej przybyło. Zrobiłam więc na dośc duzej blasze, biszkoptów starczyło na półtorej warstwy. Dźem dawałam śliwkowy. Był gesty i kładłam na każdym biszkopcie łyżeczkę. Zużyłam 1 słoik, a szkoda, że tak mało, bo ciasto jest najsmaczniejsze w miejscach gdzie występuje &quot;kupka&quot; dżemu. Jednak z wiekszą jego ilością byłoby za słodkie, IMO trzeba wtedy zmniejszyć ilość cukru. </p><p>Mam problem z aparatem, ale jeśli mi się uda, to postaram się zrobić fotkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jaxja, post: 826069, member: 1798"] Upiekłam, spróbowałam jeszcze ciepłe. Wygląda bardzo ładnie, jest smaczne. Świetny zamiennik dla tych, którzy nie lubią ciast z kremem, a murzynek im się znudził. Masa z masła, zóltek i mąki była tak gęsta, że bałam się, że wmieszanie w nią ubitych białek, pozbawi je puszystości. Dodałam więc przed tym półtorej szklanki mleka. Masa zrobiła się lekka jak puch, no i sporo jej przybyło. Zrobiłam więc na dośc duzej blasze, biszkoptów starczyło na półtorej warstwy. Dźem dawałam śliwkowy. Był gesty i kładłam na każdym biszkopcie łyżeczkę. Zużyłam 1 słoik, a szkoda, że tak mało, bo ciasto jest najsmaczniejsze w miejscach gdzie występuje "kupka" dżemu. Jednak z wiekszą jego ilością byłoby za słodkie, IMO trzeba wtedy zmniejszyć ilość cukru. Mam problem z aparatem, ale jeśli mi się uda, to postaram się zrobić fotkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Kantyczka
Top
Bottom