- Maj 17, 2008
- 908
- 0
- 0
Ostatnio, kiedy lodówka nie oszałamiała zawartością a trzeba było coś wymyślić na obiad, zrobiłam to COŚ. Okazało się dobre, sycące, aż rodzinka zaczęła się domagać powtórek. Sama też będę jeszcze robic - z porcji jaką podaję wychodzi ok 3l dobrego jedzenia
SKŁADNIKI:
ok 120 g smalcu
główka kapusty pekińskiej
2 pory
1kg brukselki
1 papryka
100g pasty pomidorowej
kminek
papryka ostra
sól
pieprz
Brukselkę pokroić na połówki i ugotować (np na parze). W czasie jak się gotuje, pokroić resztę kapustę, pory i paprykę. Wrzucić na rozgrzany smalec, podlać wodą po gotowaniu brukselki i dusić - kiedy kapusta zmięknie, wrzucić ugotowaną brukselkę, dodać kminku (tak konkretnie, z pol torebki), pozostałych przypraw i pasty pomidorowej. Podusić jeszcze chwilę i szamać.
We trójkę najedliśmy się tym bez żadnych dodatków, a jeszcze zostało na jutro

SKŁADNIKI:
ok 120 g smalcu
główka kapusty pekińskiej
2 pory
1kg brukselki
1 papryka
100g pasty pomidorowej
kminek
papryka ostra
sól
pieprz
Brukselkę pokroić na połówki i ugotować (np na parze). W czasie jak się gotuje, pokroić resztę kapustę, pory i paprykę. Wrzucić na rozgrzany smalec, podlać wodą po gotowaniu brukselki i dusić - kiedy kapusta zmięknie, wrzucić ugotowaną brukselkę, dodać kminku (tak konkretnie, z pol torebki), pozostałych przypraw i pasty pomidorowej. Podusić jeszcze chwilę i szamać.
We trójkę najedliśmy się tym bez żadnych dodatków, a jeszcze zostało na jutro
