- Lut 13, 2006
- 201
- 0
- 0
- pół główki kapusty czerwonej,
- 2 cebule,
- 20 - 30 dag mięsa bez kości,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 kwaśne jabłko,
- masło,
- ziemniaki,
- łyżeczka cukru,
- sól,
- pieprz,
- lisc laurowy.
Pokrojoną cebulę przysmażyć na masle na złoto, dodac pokrojone mieso, poszatkowaną kapustę, roztarty czosnek i przyprawy i zalać wodą. Gotowac na małym ogniu aż kapusta będzie lekko miękka; potem i dodac ziemniaki oraz jablko (drobno pokrojone) i to razem gotowac jeszcze około 30 minut. Wszystko ma być mięciutkie
Mięso dowolne - robiłam na łopatce, na schabie i na indyku i każda werjsa nam smakowała.
- 2 cebule,
- 20 - 30 dag mięsa bez kości,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 kwaśne jabłko,
- masło,
- ziemniaki,
- łyżeczka cukru,
- sól,
- pieprz,
- lisc laurowy.
Pokrojoną cebulę przysmażyć na masle na złoto, dodac pokrojone mieso, poszatkowaną kapustę, roztarty czosnek i przyprawy i zalać wodą. Gotowac na małym ogniu aż kapusta będzie lekko miękka; potem i dodac ziemniaki oraz jablko (drobno pokrojone) i to razem gotowac jeszcze około 30 minut. Wszystko ma być mięciutkie
Mięso dowolne - robiłam na łopatce, na schabie i na indyku i każda werjsa nam smakowała.