Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kapuśniak z białą fasolą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1249314" data-attributes="member: 421"><p><span style="color: #808000"><span style="font-size: 26px"><strong>Kapuśniak z białą fasolą</strong></span></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]70608[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]1/4 małej główki kapusty(100-150 g)</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]150 g fasoli</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]1 marchew</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]1 duży ziemniak</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]100 g bekonu lub wędzonego boczku</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]1 łyżka smalcu</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]2 ząbki czosnku</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]bulion lub kostka rosołowa</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie(3)</p><p>[SIZE=24pt].[/SIZE]1 łyżeczka Vegety(jak ktoś lubi)</p><p></p><p>Fasolę namoczyć na kilka godzin,następnie ugotować w tej samej wodzie.</p><p>Ziemniaka pokroić w dużą kostkę,marchew w półtalarki.</p><p>Z kapusty skroić grube żyły,pokroić na paski szerokości 2 cm.</p><p>Bekon lub wędzony boczek pokroić w kostkę.</p><p></p><p>Gdy fasola jest prawie miękka,wlać bulion lub wodę z dodatkiem kostki rosołowej,dodać pokrojone warzywa,bekon,zmiażdżony czosnek,posolić,dodać przyprawy i gotować do miękkości warzyw.</p><p>Na koniec porozgniatać część ziamniaków(zupa lekko zgęstnieje)dodać łyżkę smalcu(niekoniecznie) i jeśli ktoś lubi Vegetę.</p><p></p><p>Ja daję fasolę z puszki,wrzucam ją pod koniec gotowania zupy,dodaję trochę majeranku.</p><p>Zamiast bekonu można zupę ugotować na wędzonych żeberkach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1249314, member: 421"] [COLOR=#808000][SIZE=14][B]Kapuśniak z białą fasolą[/B][/SIZE][/COLOR][SIZE=14][/SIZE] [ATTACH=full]70608[/ATTACH] [SIZE=24pt].[/SIZE]1/4 małej główki kapusty(100-150 g) [SIZE=24pt].[/SIZE]150 g fasoli [SIZE=24pt].[/SIZE]1 marchew [SIZE=24pt].[/SIZE]1 duży ziemniak [SIZE=24pt].[/SIZE]100 g bekonu lub wędzonego boczku [SIZE=24pt].[/SIZE]1 łyżka smalcu [SIZE=24pt].[/SIZE]2 ząbki czosnku [SIZE=24pt].[/SIZE]bulion lub kostka rosołowa [SIZE=24pt].[/SIZE]sól,pieprz,liść laurowy,ziele angielskie(3) [SIZE=24pt].[/SIZE]1 łyżeczka Vegety(jak ktoś lubi) Fasolę namoczyć na kilka godzin,następnie ugotować w tej samej wodzie. Ziemniaka pokroić w dużą kostkę,marchew w półtalarki. Z kapusty skroić grube żyły,pokroić na paski szerokości 2 cm. Bekon lub wędzony boczek pokroić w kostkę. Gdy fasola jest prawie miękka,wlać bulion lub wodę z dodatkiem kostki rosołowej,dodać pokrojone warzywa,bekon,zmiażdżony czosnek,posolić,dodać przyprawy i gotować do miękkości warzyw. Na koniec porozgniatać część ziamniaków(zupa lekko zgęstnieje)dodać łyżkę smalcu(niekoniecznie) i jeśli ktoś lubi Vegetę. Ja daję fasolę z puszki,wrzucam ją pod koniec gotowania zupy,dodaję trochę majeranku. Zamiast bekonu można zupę ugotować na wędzonych żeberkach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kapuśniak z białą fasolą
Top
Bottom