Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kapuśniak*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688865" data-attributes="member: 7658"><p>50 dag. boczku wędzonego</p><p>50-70 dag. . kapusty kiszonej</p><p>laska kiełbasy Toruńskiej</p><p>5-6 ziemniaków </p><p>3 łyzeczki przecieru pomidorowego</p><p>1,5 łyżeczki kminku</p><p>łyżeczka majeranku</p><p>wegeta</p><p>1 średnia cebula</p><p>3 łyzki mąki</p><p>łyżka margaryny</p><p></p><p>Boczek ugotować w większym garnku. </p><p></p><p></p><p></p><p>Kiedy zacznie robic się miękki, wyciągamy i kroimy w kostke.</p><p></p><p></p><p></p><p>Dodajemy kapuste kiszoną i kminek</p><p></p><p></p><p></p><p>Kiedy kapusta zacznie robić sie miękka dodać przecier i majeranek. Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostke i ugotować w osolonej wodzie w osobnym naczyniu.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Kiełbase pokroic w plasterki , ziemniaki odcedzić. Kiełbase i ziemniaki dodać do zupy.</p><p></p><p></p><p></p><p>Cebulke pokroić w kostke, podsmażyć na łyżce margaryny. Wsypać mąke i zrobic zasmażkę. Dodawać zasmażke do gotującej zupy ciągle mieszając.</p><p>Doprawic do smaku</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688865, member: 7658"] 50 dag. boczku wędzonego 50-70 dag. . kapusty kiszonej laska kiełbasy Toruńskiej 5-6 ziemniaków 3 łyzeczki przecieru pomidorowego 1,5 łyżeczki kminku łyżeczka majeranku wegeta 1 średnia cebula 3 łyzki mąki łyżka margaryny Boczek ugotować w większym garnku. Kiedy zacznie robic się miękki, wyciągamy i kroimy w kostke. Dodajemy kapuste kiszoną i kminek Kiedy kapusta zacznie robić sie miękka dodać przecier i majeranek. Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostke i ugotować w osolonej wodzie w osobnym naczyniu. Kiełbase pokroic w plasterki , ziemniaki odcedzić. Kiełbase i ziemniaki dodać do zupy. Cebulke pokroić w kostke, podsmażyć na łyżce margaryny. Wsypać mąke i zrobic zasmażkę. Dodawać zasmażke do gotującej zupy ciągle mieszając. Doprawic do smaku [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kapuśniak*
Top
Bottom