- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Kapusta duszona z mięsem
0,5 kg schabu(karkówki)
główka kapusty (najlepiej młodej)
2 średnie cebule
pęczek kopru
1/2 kostki masła +2 łyżki
2 łyżki mąki
sól,pieprz,
olej do smażenia
Schab umyć osuszyć,pokroić na porcje,a potem na paseczki,oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę posiekać,zeszklić na maśle ,dodać poszatkowaną kapustę,doprawić solą i pieprzem,smażyć aż zmniejszy swoją
objętość,dolać wody aby sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.
Na patelni usmażyć mięso i dodać do kapusty.
Gdy kapusta będzie miękka,dodać posiekany koperek i zaciągnąć zasmażką z 2 łyżek masła i mąki.
Danie posypać świeżym koperkiem.


0,5 kg schabu(karkówki)
główka kapusty (najlepiej młodej)
2 średnie cebule
pęczek kopru
1/2 kostki masła +2 łyżki
2 łyżki mąki
sól,pieprz,
olej do smażenia
Schab umyć osuszyć,pokroić na porcje,a potem na paseczki,oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę posiekać,zeszklić na maśle ,dodać poszatkowaną kapustę,doprawić solą i pieprzem,smażyć aż zmniejszy swoją
objętość,dolać wody aby sięgała pod powierzchnię kapusty i dalej dusić.
Na patelni usmażyć mięso i dodać do kapusty.
Gdy kapusta będzie miękka,dodać posiekany koperek i zaciągnąć zasmażką z 2 łyżek masła i mąki.
Danie posypać świeżym koperkiem.
