Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kapusta głowiasta (Spitzkohl) z łososiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1579805" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kapusta głowiasta z łososiem</strong></span></p><p>Spitzkohl mit Lachssahne</p><p></p><p>[ATTACH=full]92805[/ATTACH]</p><p></p><p>800 g kapusty głowiastej (może być <u>młoda</u> kapusta biała)</p><p>1 cebula</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 łyżka masła</p><p>200 ml śmietany</p><p>sól, gałka muszkatołowa, pieprz</p><p>100g wędzonego łososia</p><p>pęczek koperku</p><p></p><p>1. Kapustę dzielimy na ćwiartki. Wyginamy głąb, ale tak by nam kapusta się nie rozpadła. Gotujemy na parze 10-15 minut. ( w szybkowarze 2 minuty).</p><p>2. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Smażymy w patelni na maśle. Dodajemy uduszoną kapustę. Solimy, pieprzymy oraz z umiarem dodajemy gałki muszkatołowej. Polewamy śmietaną. Gotujemy na małym ogniu, aż śmietana się zredukuje.</p><p>3. Plastry łososia kroimy w plasterki, a koperek drobno siekamy. Pod koniec dodajemy je na kapustę. i wydajemy na talerz.</p><p></p><p>Ps1. Dla osób dbających o linię jest to danie na cały obiad.</p><p>Ps2. Przepis na 4 osoby - na porcję przypada 285 kcal</p><p>Ps3. Danie pochodzi z książki - Bauernmarkt & Biokiste</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1579805, member: 140"] [SIZE=14][B]Kapusta głowiasta z łososiem[/B][/SIZE] Spitzkohl mit Lachssahne [ATTACH=full]92805[/ATTACH] 800 g kapusty głowiastej (może być [U]młoda[/U] kapusta biała) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 200 ml śmietany sól, gałka muszkatołowa, pieprz 100g wędzonego łososia pęczek koperku 1. Kapustę dzielimy na ćwiartki. Wyginamy głąb, ale tak by nam kapusta się nie rozpadła. Gotujemy na parze 10-15 minut. ( w szybkowarze 2 minuty). 2. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Smażymy w patelni na maśle. Dodajemy uduszoną kapustę. Solimy, pieprzymy oraz z umiarem dodajemy gałki muszkatołowej. Polewamy śmietaną. Gotujemy na małym ogniu, aż śmietana się zredukuje. 3. Plastry łososia kroimy w plasterki, a koperek drobno siekamy. Pod koniec dodajemy je na kapustę. i wydajemy na talerz. Ps1. Dla osób dbających o linię jest to danie na cały obiad. Ps2. Przepis na 4 osoby - na porcję przypada 285 kcal Ps3. Danie pochodzi z książki - Bauernmarkt & Biokiste [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kapusta głowiasta (Spitzkohl) z łososiem
Top
Bottom