Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kapusta kiszona, deptana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="carbonicum" data-source="post: 1475" data-attributes="member: 3"><p>skladniki</p><p></p><p>kapusta biala</p><p>sol morska </p><p>marchew</p><p></p><p>kapuste poszatkowac, dac do jakiejs miski</p><p>na dnie duzego gara lub beczki dac warstwe kapusty oproszyc sola</p><p>umyc i wyszorowac dokladnie stopy, wlezc do garnka i deptac az kapusta zmieknie, posypac nowa warstwa kapusty i sola, deptac az wszystko bedzie miekkie</p><p></p><p>tak powtarzac</p><p>po jakims czasie pojawi sie woda, ktora trzeba wybrac kubeczkiem i zlac</p><p>srpobowac wody czy nie za slona, jesi tak kapusty juz nie solic</p><p>zebrac pod koniec deptania wode tak zeby kapusta pozostala wilgotno-mokra</p><p></p><p>zetrzec marchew, dodac do kapusty, wymieszac</p><p>wyparzyc sloiki i upchac w nich kapuste</p><p>pozostawic otwarte przykryte sciereczka do nastepnego dnia</p><p>na nastepny dzien sloiki mocno zakrecic i do piwnicy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="carbonicum, post: 1475, member: 3"] skladniki kapusta biala sol morska marchew kapuste poszatkowac, dac do jakiejs miski na dnie duzego gara lub beczki dac warstwe kapusty oproszyc sola umyc i wyszorowac dokladnie stopy, wlezc do garnka i deptac az kapusta zmieknie, posypac nowa warstwa kapusty i sola, deptac az wszystko bedzie miekkie tak powtarzac po jakims czasie pojawi sie woda, ktora trzeba wybrac kubeczkiem i zlac srpobowac wody czy nie za slona, jesi tak kapusty juz nie solic zebrac pod koniec deptania wode tak zeby kapusta pozostala wilgotno-mokra zetrzec marchew, dodac do kapusty, wymieszac wyparzyc sloiki i upchac w nich kapuste pozostawic otwarte przykryte sciereczka do nastepnego dnia na nastepny dzien sloiki mocno zakrecic i do piwnicy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kapusta kiszona, deptana
Top
Bottom