Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kapusta kiszona, deptana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 17310" data-attributes="member: 140"><p>Jeśli chodzi o tą nieszczęśliwą sól,jednak jak do ogórków tak i do kapusty stosował bym sól bez jodu. Jeżeli kisimy kapuchę w ilościach nie dla całej kompani czyli ok 10 kilo kapusty (można nawet w plastikowym wiaderku)to fajnie jest dodać trochę kminku i kilka kawałków jabłek. Ja osobiście dolewam 1/2l maślanki lub wina. Własciwie robiąc kapustę nic nie może być metalowe. I jeszcze jedno.Kiszona kapusta potrafi być bardzo wredna,bo po kilku tygodniach połowa płynu potrafi wyparować. Należy koniecznie dodać wody(przegotowanej) z solą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 17310, member: 140"] Jeśli chodzi o tą nieszczęśliwą sól,jednak jak do ogórków tak i do kapusty stosował bym sól bez jodu. Jeżeli kisimy kapuchę w ilościach nie dla całej kompani czyli ok 10 kilo kapusty (można nawet w plastikowym wiaderku)to fajnie jest dodać trochę kminku i kilka kawałków jabłek. Ja osobiście dolewam 1/2l maślanki lub wina. Własciwie robiąc kapustę nic nie może być metalowe. I jeszcze jedno.Kiszona kapusta potrafi być bardzo wredna,bo po kilku tygodniach połowa płynu potrafi wyparować. Należy koniecznie dodać wody(przegotowanej) z solą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kapusta kiszona, deptana
Top
Bottom