Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kapusta kiszona do obiadu*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688874" data-attributes="member: 7658"><p>0,5 kg. kapusty kiszonej</p><p>3 łyżeczki przecieru pomidorowego </p><p>kminek (cały) </p><p>majeranek</p><p>maga</p><p>łyżeczk wegety[/b]</p><p></p><p></p><p>Zasmażka: [/u]</p><p></p><p>łyzka margaryny</p><p>cebula</p><p>4 łyzki mąki [/b]</p><p></p><p>Jeśli kapusta jest z woreczka, należy wylać z niego sok. Kapuste wrzucić do garnka, zalać wodą , posypać kminkiem . Gotować ok. 30 minut . Od czasu do czasu mieszać.[/b]</p><p></p><p></p><p>Po 30 minutach do kapusty dodać majeranek, wegete i przecier pomidorowy . </p><p>Margarynę roztopic na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Zrumienic . Dodać mąkę i cały czas mieszać aż mąka zacznie przybierać lekko złoty kolor.Kiedy zasmażka będzie gotowa, należy pomału wsypywać do gotujacej sie kapusty ciągle mieszając. Spróbować, jeśli jest za mało przypraw doprawić do smaku. [/b]</p><p></p><p></p><p></p><p>Kapusta świetnie nadaje się do schabowego i ziemniaczków.[/b]<strong>jesli ktoś lubi mniej kwaśną kapustę przed gotowaniem trzeba przelać ją wodą </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688874, member: 7658"] 0,5 kg. kapusty kiszonej 3 łyżeczki przecieru pomidorowego kminek (cały) majeranek maga łyżeczk wegety[/b] Zasmażka: [/u] łyzka margaryny cebula 4 łyzki mąki [/b] Jeśli kapusta jest z woreczka, należy wylać z niego sok. Kapuste wrzucić do garnka, zalać wodą , posypać kminkiem . Gotować ok. 30 minut . Od czasu do czasu mieszać.[/b] Po 30 minutach do kapusty dodać majeranek, wegete i przecier pomidorowy . Margarynę roztopic na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Zrumienic . Dodać mąkę i cały czas mieszać aż mąka zacznie przybierać lekko złoty kolor.Kiedy zasmażka będzie gotowa, należy pomału wsypywać do gotujacej sie kapusty ciągle mieszając. Spróbować, jeśli jest za mało przypraw doprawić do smaku. [/b] Kapusta świetnie nadaje się do schabowego i ziemniaczków.[/b][B]jesli ktoś lubi mniej kwaśną kapustę przed gotowaniem trzeba przelać ją wodą [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kapusta kiszona do obiadu*
Top
Bottom