Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kapusta po bułgarsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1615188" data-attributes="member: 2354"><p>Zrobilam wg. tego przepisu z malymi zmianami. Kapuste kupilam juz poszatkowana z malym dodatkiem czerwonej kapusty i troche marchewki, w zasadzie to jest na &quot;cole slaw&quot;, ale znakomicie sie nadaje do gotowania. Czesto taka kupuje, mniej roboty.Taka kapusta/gotowiec jest 3 x plukana i paczkowana prozniowo, wiec nadaje sie odrazu do uzycia. To bylo ok. 450dkg. do tego 2 duze cebule i kilka duzych swiezych pomidorow. Sol, pieprz, kminek i slodka papryka w proszku (2 lyzeczki).</p><p>Cukru wogole nie dawalam, dodatek marchewki znakomicie uzupelnia ten lekko slodkawy smak. Troche zmienilam sposob przygotowania.</p><p>Kapuste z poszatkowana cebula udusilam na malym ogniu na kombinacji oliwy (ex.v,) i ghee + sol, pieprz papryka i kminek. Proporcje na oko, ja zawsze robie na oko, bo mam wyczucie proporcji. Po chwilowym duszeniu dodalam kilka duzych swiezych pomidorow drobno pokrojonych. Dodalam szczypte platkow ostrej papryczki do smaku i kilka zabkow czosnku grubo pokrojonych. Ani kropli wody oczywiscie.</p><p>Dusilam to na b. malym ogniu w brytwance o grubym dnie ze szczelna pokrywka prawie 2 godz. a nie w piekarniku. Udalo sie znakomicie i takiej swietnej kapusty nigdy nie jadlam do tej pory.</p><p>Kminek uszlachetnia smak w potrawach miesnych i jarskich i ma wlasnosci antywzdymajace. Czosnek w odpowiedniej proporcji podnosi smak potrawy bez wyczuwania jego smaku. Uzylam czosnku hiszpanskiego i chinski tez mozna, bo tylko podnosza smak potrawy i nie czuc zapachu. Tak duszona wychodzi tak samo jak pieczona.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1615188, member: 2354"] Zrobilam wg. tego przepisu z malymi zmianami. Kapuste kupilam juz poszatkowana z malym dodatkiem czerwonej kapusty i troche marchewki, w zasadzie to jest na "cole slaw", ale znakomicie sie nadaje do gotowania. Czesto taka kupuje, mniej roboty.Taka kapusta/gotowiec jest 3 x plukana i paczkowana prozniowo, wiec nadaje sie odrazu do uzycia. To bylo ok. 450dkg. do tego 2 duze cebule i kilka duzych swiezych pomidorow. Sol, pieprz, kminek i slodka papryka w proszku (2 lyzeczki). Cukru wogole nie dawalam, dodatek marchewki znakomicie uzupelnia ten lekko slodkawy smak. Troche zmienilam sposob przygotowania. Kapuste z poszatkowana cebula udusilam na malym ogniu na kombinacji oliwy (ex.v,) i ghee + sol, pieprz papryka i kminek. Proporcje na oko, ja zawsze robie na oko, bo mam wyczucie proporcji. Po chwilowym duszeniu dodalam kilka duzych swiezych pomidorow drobno pokrojonych. Dodalam szczypte platkow ostrej papryczki do smaku i kilka zabkow czosnku grubo pokrojonych. Ani kropli wody oczywiscie. Dusilam to na b. malym ogniu w brytwance o grubym dnie ze szczelna pokrywka prawie 2 godz. a nie w piekarniku. Udalo sie znakomicie i takiej swietnej kapusty nigdy nie jadlam do tej pory. Kminek uszlachetnia smak w potrawach miesnych i jarskich i ma wlasnosci antywzdymajace. Czosnek w odpowiedniej proporcji podnosi smak potrawy bez wyczuwania jego smaku. Uzylam czosnku hiszpanskiego i chinski tez mozna, bo tylko podnosza smak potrawy i nie czuc zapachu. Tak duszona wychodzi tak samo jak pieczona. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kapusta po bułgarsku
Top
Bottom