Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kapusta w orzechowym sosie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1523780" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #556B2F"><strong>Kapusta w orzechowym sosie</strong></span></span></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]89042[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p> 1 / 2 główki kapusty młodej kapusty (wagą koło 700-800 g)</p><p> 3 łyżki mielonych migdałów</p><p> 2 łyżki żółtych rodzynków bez pestek</p><p> 1 łyżka oliwy</p><p> 25 g masła</p><p> sól</p><p> (ja dodałam jeszcze odrobinę cukru-1 łyżeczka i sok z cytryny)</p><p></p><p>W patelni rozgrzać olej, dodać zmielone migdały. Jak tylko pojawi się orzechowy aromat, dodać rodzynki, zamieszać. Gotować na małym ogniu 2-3 minuty; rodzynki powinny się powiększyć.</p><p>Następnie włożyć do patelni naszatkowaną i trochę przygniecioną kapustę, wlać trochę gorącej wody (2-3 st. ł.). Zamieszać, nakryć pokrywką, gotować 7-10 minut, co chwilę mieszając. Kapusta powinna zostać trochę twardawa. Gotową kapustę posolić, zamieszać. Podawać gorącą. </p><p></p><p><a href="http://www.gastronom.ru/recipe/17293/kapusta-v-orehovom-souse" target="_blank">http://www.gastronom.ru/recipe/17293/kapus...-orehovom-souse</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1523780, member: 421"] [SIZE=14][COLOR=#556B2F][B]Kapusta w orzechowym sosie[/B][/COLOR][/SIZE] [ATTACH=full]89042[/ATTACH] 1 / 2 główki kapusty młodej kapusty (wagą koło 700-800 g) 3 łyżki mielonych migdałów 2 łyżki żółtych rodzynków bez pestek 1 łyżka oliwy 25 g masła sól (ja dodałam jeszcze odrobinę cukru-1 łyżeczka i sok z cytryny) W patelni rozgrzać olej, dodać zmielone migdały. Jak tylko pojawi się orzechowy aromat, dodać rodzynki, zamieszać. Gotować na małym ogniu 2-3 minuty; rodzynki powinny się powiększyć. Następnie włożyć do patelni naszatkowaną i trochę przygniecioną kapustę, wlać trochę gorącej wody (2-3 st. ł.). Zamieszać, nakryć pokrywką, gotować 7-10 minut, co chwilę mieszając. Kapusta powinna zostać trochę twardawa. Gotową kapustę posolić, zamieszać. Podawać gorącą. [URL="http://www.gastronom.ru/recipe/17293/kapusta-v-orehovom-souse"]http://www.gastronom.ru/recipe/17293/kapus...-orehovom-souse[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kapusta w orzechowym sosie
Top
Bottom