Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kapusta z owocami na zimę
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 884319" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis powtarzam, pochodzi ze &quot;Smaków i aromatów&quot;. Nie pytajcie, ile wychodzi słoików, bo kładłam je do słoi różnej wielkości, a póżniej część rozdałam. Teraz daję tylko przepis. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>2 kg czerwonej kapusty</p><p>1 kg jabłek</p><p>1/2 kg twardych gruszek</p><p>1/2 kg śliwek</p><p>1/3 kg cebuli (jakieś 35 dkg)</p><p></p><p><strong>Zalewa</strong></p><p><strong></strong>2 litry wody</p><p>1/2 szklanki octu 10 %</p><p>2 łyżki soli</p><p>2 łyżki cukru</p><p>1 łyżeczka kminku</p><p></p><p>Kapustę poszatkować i obgotować przez 2 minuty. Odcedzić i wymieszać z pokrojonymi w grube słupki owocami i cebulą. Teraz zagotowujemy wodę z cukrem, solą i kminkiem, dodając na końcu ocet. Ogień wyłączamy i dodajemy kapustę z dodatkami, mieszamy i nakładamy do słoików, lekko ugniatając. Pasteryzujemy od 15 do 30 minut, zależnie od wielkości słoika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 884319, member: 10341"] Przepis powtarzam, pochodzi ze "Smaków i aromatów". Nie pytajcie, ile wychodzi słoików, bo kładłam je do słoi różnej wielkości, a póżniej część rozdałam. Teraz daję tylko przepis. [B]Składniki [/B]2 kg czerwonej kapusty 1 kg jabłek 1/2 kg twardych gruszek 1/2 kg śliwek 1/3 kg cebuli (jakieś 35 dkg) [B]Zalewa [/B]2 litry wody 1/2 szklanki octu 10 % 2 łyżki soli 2 łyżki cukru 1 łyżeczka kminku Kapustę poszatkować i obgotować przez 2 minuty. Odcedzić i wymieszać z pokrojonymi w grube słupki owocami i cebulą. Teraz zagotowujemy wodę z cukrem, solą i kminkiem, dodając na końcu ocet. Ogień wyłączamy i dodajemy kapustę z dodatkami, mieszamy i nakładamy do słoików, lekko ugniatając. Pasteryzujemy od 15 do 30 minut, zależnie od wielkości słoika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Kapusta z owocami na zimę
Top
Bottom