- Sie 3, 2006
- 2,516
- 2
- 38
Dziś na obiad zrobiłam słodką kapustę z pulpetami. W sezonie danie tanie
Kupiłam wielgachną główkę kapusty za 1,5 zł, przecier pomidorowy i mięso mielone.
1 główkę kapusty należy pokroić, gotować w małej ilości wody z zielem angielskim i lisciem laurowym
z mięsa mielonego (ilość wg uznania, ja kupiłam 70 dkg) zrobić pulpeciki z ulubionymi przyprawami, wielkości orzecha włoskiego
Mięsne kuleczki wrzucić do kapusty, dodać przecier, gotować do miękkości.
Można podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Wyszedł mi wielki gar tej potrawy, pewnie ze 3-4 obiady dla 2 osób.
Każdemu, kto wyjada kapustę z gołąbków będzie smakować

Kupiłam wielgachną główkę kapusty za 1,5 zł, przecier pomidorowy i mięso mielone.
1 główkę kapusty należy pokroić, gotować w małej ilości wody z zielem angielskim i lisciem laurowym
z mięsa mielonego (ilość wg uznania, ja kupiłam 70 dkg) zrobić pulpeciki z ulubionymi przyprawami, wielkości orzecha włoskiego
Mięsne kuleczki wrzucić do kapusty, dodać przecier, gotować do miękkości.
Można podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Wyszedł mi wielki gar tej potrawy, pewnie ze 3-4 obiady dla 2 osób.
Każdemu, kto wyjada kapustę z gołąbków będzie smakować

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: