- Sie 3, 2006
 
- 2,554
 
- 2
 
- 38
 
Dziś na obiad zrobiłam słodką kapustę z pulpetami. W sezonie danie tanie 
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
 
Kupiłam wielgachną główkę kapusty za 1,5 zł, przecier pomidorowy i mięso mielone.
1 główkę kapusty należy pokroić, gotować w małej ilości wody z zielem angielskim i lisciem laurowym
z mięsa mielonego (ilość wg uznania, ja kupiłam 70 dkg) zrobić pulpeciki z ulubionymi przyprawami, wielkości orzecha włoskiego
Mięsne kuleczki wrzucić do kapusty, dodać przecier, gotować do miękkości.
Można podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Wyszedł mi wielki gar tej potrawy, pewnie ze 3-4 obiady dla 2 osób.
Każdemu, kto wyjada kapustę z gołąbków będzie smakować
		
	
	
		
			
		
		
	
			
			Kupiłam wielgachną główkę kapusty za 1,5 zł, przecier pomidorowy i mięso mielone.
1 główkę kapusty należy pokroić, gotować w małej ilości wody z zielem angielskim i lisciem laurowym
z mięsa mielonego (ilość wg uznania, ja kupiłam 70 dkg) zrobić pulpeciki z ulubionymi przyprawami, wielkości orzecha włoskiego
Mięsne kuleczki wrzucić do kapusty, dodać przecier, gotować do miękkości.
Można podawać z ziemniakami lub pieczywem.
Wyszedł mi wielki gar tej potrawy, pewnie ze 3-4 obiady dla 2 osób.
Każdemu, kto wyjada kapustę z gołąbków będzie smakować
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: