Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkóweczka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ażurek" data-source="post: 418650" data-attributes="member: 2909"><p>Karczek, na który przepis podaję jest przebojem imprez w moim domu:</p><p></p><p>Karczek kroimy w plastry ok. 1 cm grubości, panierujemy w ziołach prowansalskich wymieszanych z solą do smaku, układamy na blaszce wyłożonej folią i lekko wysmarowanej oliwą, tak, aby kolejne kawałki przylegały do sibie, na wierzch kładziemy pieczarki surowe krojone lub małe w całości i czerwoną paprykę( dla koloru) pokrojoną w paski. To wszystko szczelnie przykrywamy folią i pieczemy w piekarniku ok. 1 godziny, wychodzi soczysty i mięciutki, tłuszczyk się wytopi i daje sosik. Podaję z frytkami lub ziemniaczkami nacinanymi w grzebyk posmarowanymi oliwą i pieczonymi równocześnie bez przykrycia na drugiej blaszce. w sumie bez większego wysiłku a danie wg mnie super, polecam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ażurek, post: 418650, member: 2909"] Karczek, na który przepis podaję jest przebojem imprez w moim domu: Karczek kroimy w plastry ok. 1 cm grubości, panierujemy w ziołach prowansalskich wymieszanych z solą do smaku, układamy na blaszce wyłożonej folią i lekko wysmarowanej oliwą, tak, aby kolejne kawałki przylegały do sibie, na wierzch kładziemy pieczarki surowe krojone lub małe w całości i czerwoną paprykę( dla koloru) pokrojoną w paski. To wszystko szczelnie przykrywamy folią i pieczemy w piekarniku ok. 1 godziny, wychodzi soczysty i mięciutki, tłuszczyk się wytopi i daje sosik. Podaję z frytkami lub ziemniaczkami nacinanymi w grzebyk posmarowanymi oliwą i pieczonymi równocześnie bez przykrycia na drugiej blaszce. w sumie bez większego wysiłku a danie wg mnie super, polecam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkóweczka*
Top
Bottom