Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkóweczka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bietka" data-source="post: 435790" data-attributes="member: 1428"><p>Karkówkę dopraw tylko wcześniej.Wstaw do nagrzanego piekarnika po ok 0.5 godz radzę zmniejszyć tem.do 0k170st /w moim piekarniku/zeby się nie spiekła się za bardzo.Ziemniaczki wstaw na dół.Mokre dobrze obtocz-ja dawałam 1/3 soli 2/3 maki nawet ostatnio soli ciut więcej dosypałam.Po wstawieniu możesz na trochę podnieść temp by ziemniaki szybko ją chwyciły potem zmniejsz.Mozesz je śmiało piec 1.30-1.45 min.Będą lepiej odchodziły od skórki.One nie muszą mieć przypieczonej skórki więc moga pozostac na dole jednak gdyby karkówka spiekła się za mocno to zamien miejsca.Soli nie załuj pod karkówkę Musi być kilku cm warstwa.Spód karkówki osuszam ręcznikiem i kłade na sól-nie będzie za słona a soki wsiąkają w sól tworząc skorupę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bietka, post: 435790, member: 1428"] Karkówkę dopraw tylko wcześniej.Wstaw do nagrzanego piekarnika po ok 0.5 godz radzę zmniejszyć tem.do 0k170st /w moim piekarniku/zeby się nie spiekła się za bardzo.Ziemniaczki wstaw na dół.Mokre dobrze obtocz-ja dawałam 1/3 soli 2/3 maki nawet ostatnio soli ciut więcej dosypałam.Po wstawieniu możesz na trochę podnieść temp by ziemniaki szybko ją chwyciły potem zmniejsz.Mozesz je śmiało piec 1.30-1.45 min.Będą lepiej odchodziły od skórki.One nie muszą mieć przypieczonej skórki więc moga pozostac na dole jednak gdyby karkówka spiekła się za mocno to zamien miejsca.Soli nie załuj pod karkówkę Musi być kilku cm warstwa.Spód karkówki osuszam ręcznikiem i kłade na sól-nie będzie za słona a soki wsiąkają w sól tworząc skorupę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkóweczka*
Top
Bottom