Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka, która rozpływa się w ustach*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 1675819" data-attributes="member: 59"><p>Wieprzowina nie wymaga przyprawy do dziczyzny w przeciwieństwie do dziczyzny. </p><p></p><p>Dziczyzne, tak jak z nie dziczyzny baranine, trzeba doprawić mocno. Dlatego wybiera się przyprawy mocno aromatyczne, też wyraziste w smaku i nie oszczędza się ich. </p><p>Charakterystyczny smak daje na przykład jałowiec. Dużo czosnku. Na grilla przyprawialam po polsku i wychodzi bardzo dobra. Dużo świeżego czosnku, imbir, papryka, majeranek.</p><p>Bardzo dobrze wychodzi wieprzowina po koreańsku, z solą i cukrem. </p><p>Wyciągam moją karkowke z zamrażarki na jutro. Może i skuszę się na obgotowanie... </p><p></p><p>Mogę sprawdzić przepis na baranine czym przyprawiona.</p><p></p><p>Tu na przykład jak przyprawić sarnę <a href="https://beszamel.se.pl/przepisy/dania-glowne-miesne/swiateczna-pieczen-z-dziczyzny-wedlug-ewy-wachowicz-wideo-re-LxAh-axca-tpMh.html" target="_blank">https://beszamel.se.pl/przepisy/dania-glown...-axca-tpMh.html</a></p><p>Ale to sarna nie jest. </p><p>Chcesz mieć inaczej niż zwykle, daj jałowiec. Nie jest popularny. Zioła o silnym aromacie. W mieszankach używają oregano, imo polski rozmaryn jest jeszcze lepszy i polecany do tłustego mięsa. </p><p>Można też po prostu sypnac dobrej mieszanki typu prowansalska.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 1675819, member: 59"] Wieprzowina nie wymaga przyprawy do dziczyzny w przeciwieństwie do dziczyzny. Dziczyzne, tak jak z nie dziczyzny baranine, trzeba doprawić mocno. Dlatego wybiera się przyprawy mocno aromatyczne, też wyraziste w smaku i nie oszczędza się ich. Charakterystyczny smak daje na przykład jałowiec. Dużo czosnku. Na grilla przyprawialam po polsku i wychodzi bardzo dobra. Dużo świeżego czosnku, imbir, papryka, majeranek. Bardzo dobrze wychodzi wieprzowina po koreańsku, z solą i cukrem. Wyciągam moją karkowke z zamrażarki na jutro. Może i skuszę się na obgotowanie... Mogę sprawdzić przepis na baranine czym przyprawiona. Tu na przykład jak przyprawić sarnę [URL="https://beszamel.se.pl/przepisy/dania-glowne-miesne/swiateczna-pieczen-z-dziczyzny-wedlug-ewy-wachowicz-wideo-re-LxAh-axca-tpMh.html"]https://beszamel.se.pl/przepisy/dania-glown...-axca-tpMh.html[/URL] Ale to sarna nie jest. Chcesz mieć inaczej niż zwykle, daj jałowiec. Nie jest popularny. Zioła o silnym aromacie. W mieszankach używają oregano, imo polski rozmaryn jest jeszcze lepszy i polecany do tłustego mięsa. Można też po prostu sypnac dobrej mieszanki typu prowansalska. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka, która rozpływa się w ustach*
Top
Bottom