Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka lub schab po Łęczycku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="k3nski" data-source="post: 619173" data-attributes="member: 6062"><p>Witam</p><p>Masz rację kol. &#8222;Cinka&#8221; śliwki kalifornijskie są przeważnie tylko suszone.Owszem są bardzo słodkie i mięsiste niestety nie nadają potrawom wyrazu. Śliwka wędzona np. węgierka ma wspaniały aromat, który w czasie pieczenia przenika do potrawy. Aby się przekonać jaka jest różnica w zapachu pomiędzy śliwkami wędzonymi a suszonymi wystarcze je powąchać. Swojego czasu przysłał mi kolega z Szydłowa kilka opakowań śliwek wędzonych ( polskie zagłębie śliwki ) ale się już skończyły. Więcej o polskich śliwkach możesz zobaczyć pod takim adresem:</p><p><a href="http://www.szydlow.pl/index.php?id=media/echo_070817" target="_blank">http://www.szydlow.pl/index.php?id=media/echo_070817</a></p><p>P.S. Bardzo łatwo &#8222;położyć&#8221; bigos dodając słodkich śliwek lub ( o zgrozo ) dodając powidła śliwkowego gdyż już i takie patenty rodem z Poronina ( czyli pomysły poronione ) widziałem.</p><p>Pozdrawiam</p><p>k3nski</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="k3nski, post: 619173, member: 6062"] Witam Masz rację kol. „Cinka” śliwki kalifornijskie są przeważnie tylko suszone.Owszem są bardzo słodkie i mięsiste niestety nie nadają potrawom wyrazu. Śliwka wędzona np. węgierka ma wspaniały aromat, który w czasie pieczenia przenika do potrawy. Aby się przekonać jaka jest różnica w zapachu pomiędzy śliwkami wędzonymi a suszonymi wystarcze je powąchać. Swojego czasu przysłał mi kolega z Szydłowa kilka opakowań śliwek wędzonych ( polskie zagłębie śliwki ) ale się już skończyły. Więcej o polskich śliwkach możesz zobaczyć pod takim adresem: [URL="http://www.szydlow.pl/index.php?id=media/echo_070817"]http://www.szydlow.pl/index.php?id=media/echo_070817[/URL] P.S. Bardzo łatwo „położyć” bigos dodając słodkich śliwek lub ( o zgrozo ) dodając powidła śliwkowego gdyż już i takie patenty rodem z Poronina ( czyli pomysły poronione ) widziałem. Pozdrawiam k3nski [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka lub schab po Łęczycku*
Top
Bottom