Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkowka Szwagra*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tosina" data-source="post: 488784" data-attributes="member: 3708"><p>Karkowka szwagra</p><p>ok 1kg karkowki pokrojonej w plastry </p><p>75dkg pieczarek </p><p>ok4-5 cebul</p><p>30dkg ogorkow kiszonych </p><p>1szklanka soku z kiszonych ogorkow.</p><p>2-3łyzki ketchupu</p><p>tluszcz do rumienienia </p><p>sol , pieprz , papryka</p><p></p><p>1Karkowke lekko rozbijamy , lekko rumienimy na patelni i ukladamy w brytfanie.</p><p>2.zasypujemy to pieczarka pokrojona w plastry -duze oraz bebulka w piórka</p><p>3.kolejna warstwa to ogorki w kostke.</p><p>4.jesli mamy duzo tej karkowki a brytfanna mala to powtarzamy cykl i kazda z warstw po solic lub po pieprzyc...</p><p></p><p></p><p>Ketchup rozprowadzamy w soku z ogorkow.Polewamy tym miesko i uzypelniamy woda.. tak by bylo +/- tego 3,4 brytwanki ..</p><p>Zamykamy i wstawiamy do piekarnika..</p><p></p><p>Osobiscie pieke ok 45-50minut w temp.200c</p><p></p><p>Podawac z ziemniaczkami ale i pieczywem .Dobrze smakuje z sosem czosnkowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tosina, post: 488784, member: 3708"] Karkowka szwagra ok 1kg karkowki pokrojonej w plastry 75dkg pieczarek ok4-5 cebul 30dkg ogorkow kiszonych 1szklanka soku z kiszonych ogorkow. 2-3łyzki ketchupu tluszcz do rumienienia sol , pieprz , papryka 1Karkowke lekko rozbijamy , lekko rumienimy na patelni i ukladamy w brytfanie. 2.zasypujemy to pieczarka pokrojona w plastry -duze oraz bebulka w piórka 3.kolejna warstwa to ogorki w kostke. 4.jesli mamy duzo tej karkowki a brytfanna mala to powtarzamy cykl i kazda z warstw po solic lub po pieprzyc... Ketchup rozprowadzamy w soku z ogorkow.Polewamy tym miesko i uzypelniamy woda.. tak by bylo +/- tego 3,4 brytwanki .. Zamykamy i wstawiamy do piekarnika.. Osobiscie pieke ok 45-50minut w temp.200c Podawac z ziemniaczkami ale i pieczywem .Dobrze smakuje z sosem czosnkowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkowka Szwagra*
Top
Bottom