Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka w sosie pysznym samorobiąca się
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Moniak" data-source="post: 1698382" data-attributes="member: 69"><p>Przepis dostałam od koleżanki z pracy, Joli, a ona od swojej swatowej. Pracy mało, a mięsko jest mięciutkie i sos pyszny.</p><p></p><p>2 kg karkówki (najlepszy karczek, ale może być kurczak czy indyk)</p><p>słoik pomidorów suszonych</p><p>10-15 sztuk śliwek suszonych</p><p>2 garści rodzynek - wcześniej zalać wrzątkiem i odcedzić</p><p>garść żurawiny</p><p>można dodać kilka suszonych moreli</p><p>sok z puszki brzoskwiń (brzoskwinie zostawić do przybrania na talerzu albo zjeść oddzielnie)</p><p>sól, pieprz, liść laurowy, ziele</p><p>Mięso pokroić na części , posolić, popieprzyć, dodać resztę składników, tak aby wszystkie były zanurzone w zalewie. Piec w 200C ok 2 godzin albo dłużej.</p><p>Wychodzi smakowity sos, wcale niesłodki mimo słodkich składników. </p><p>Polecam, bo to jest pyszne!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Moniak, post: 1698382, member: 69"] Przepis dostałam od koleżanki z pracy, Joli, a ona od swojej swatowej. Pracy mało, a mięsko jest mięciutkie i sos pyszny. 2 kg karkówki (najlepszy karczek, ale może być kurczak czy indyk) słoik pomidorów suszonych 10-15 sztuk śliwek suszonych 2 garści rodzynek - wcześniej zalać wrzątkiem i odcedzić garść żurawiny można dodać kilka suszonych moreli sok z puszki brzoskwiń (brzoskwinie zostawić do przybrania na talerzu albo zjeść oddzielnie) sól, pieprz, liść laurowy, ziele Mięso pokroić na części , posolić, popieprzyć, dodać resztę składników, tak aby wszystkie były zanurzone w zalewie. Piec w 200C ok 2 godzin albo dłużej. Wychodzi smakowity sos, wcale niesłodki mimo słodkich składników. Polecam, bo to jest pyszne! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka w sosie pysznym samorobiąca się
Top
Bottom