Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka zapiekana w keczupie i warzywach*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alicjanka" data-source="post: 379039" data-attributes="member: 1939"><p>1 kg karkówki</p><p>I ilość wg uznania:</p><p>pieczarki</p><p>papryka (najlepiej z każdego koloru po jednej)</p><p>cebula</p><p>czosnek</p><p>keczup (ewentualnie koncentrat pomidorowy)</p><p></p><p>Karkówkę pokroić na kotlety ( z kg powinno być ich ok 8-9), posmarować oliwą i przyprawić (ja używam przyprawy do grilla, ale można dać to, co kto lubi), zostawić w takiej marynacie na kilka godzin (najlepiej na noc). Pokroić pieczarki i paprykę w większe kawałki, cebulę w talarki, a czosnek w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami karkówkę polaną keczupem, pieczarki, paprykę, cebulę i czosnek, znów karkówka itd. Warzywa mają być warstwą wierzchnia. Całość zapiekamy w tem 220 C przez ok 2 godz., Tak, aby mięso było miękkie.</p><p>Z keczupu i warzyw (puszczą soki) wyjdzie pyszny sosik.</p><p></p><p>Tak wygląda po upieczeniu:</p><p>[ATTACH=full]1745[/ATTACH] </p><p>[ATTACH=full]1746[/ATTACH]</p><p></p><p>A tak na talerzu z pieczonymi ziemniakami i surówką:</p><p>[ATTACH=full]1747[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alicjanka, post: 379039, member: 1939"] 1 kg karkówki I ilość wg uznania: pieczarki papryka (najlepiej z każdego koloru po jednej) cebula czosnek keczup (ewentualnie koncentrat pomidorowy) Karkówkę pokroić na kotlety ( z kg powinno być ich ok 8-9), posmarować oliwą i przyprawić (ja używam przyprawy do grilla, ale można dać to, co kto lubi), zostawić w takiej marynacie na kilka godzin (najlepiej na noc). Pokroić pieczarki i paprykę w większe kawałki, cebulę w talarki, a czosnek w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami karkówkę polaną keczupem, pieczarki, paprykę, cebulę i czosnek, znów karkówka itd. Warzywa mają być warstwą wierzchnia. Całość zapiekamy w tem 220 C przez ok 2 godz., Tak, aby mięso było miękkie. Z keczupu i warzyw (puszczą soki) wyjdzie pyszny sosik. Tak wygląda po upieczeniu: [ATTACH=full]1745[/ATTACH] [ATTACH=full]1746[/ATTACH] A tak na talerzu z pieczonymi ziemniakami i surówką: [ATTACH=full]1747[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Karkówka zapiekana w keczupie i warzywach*
Top
Bottom