- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
Smaczna pietruszkowa przekąska
Te pietruszki poznałam na warsztatach odbywających się na jesiennym Good Food Fest.
Składniki:
3-4 pietruszki
3 łyżki masła
4-5 łyżek miodu
sól
Pietruszki obieramy i kroimy w miarę jednakowe słupki. Rozpuszczamy masło, mieszamy je z miodem i podgrzewamy przez chwilę. Dodajemy szczyptę soli. Pietruszkowe słupki mieszamy z miodem i masłem.
Wykładamy pietruszki wraz z całą zalewą na blaszkę (ja wyłożyłam ją papierem do pieczenia). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzanie góra-dół) na ok. 30-35 minut. W czasie pieczenia kilka razy mieszamy obtaczając je w słodkiej zalewie.


Składniki:
3-4 pietruszki
3 łyżki masła
4-5 łyżek miodu
sól
Pietruszki obieramy i kroimy w miarę jednakowe słupki. Rozpuszczamy masło, mieszamy je z miodem i podgrzewamy przez chwilę. Dodajemy szczyptę soli. Pietruszkowe słupki mieszamy z miodem i masłem.
Wykładamy pietruszki wraz z całą zalewą na blaszkę (ja wyłożyłam ją papierem do pieczenia). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzanie góra-dół) na ok. 30-35 minut. W czasie pieczenia kilka razy mieszamy obtaczając je w słodkiej zalewie.
