Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Karmelizowane buraczki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1270285" data-attributes="member: 10341"><p>Robię je na dwa sposoby. Raz używam jako dodatek do mięs, a innym razem po dołożeniu sera, jako sałatkę. Ale do rzeczy. Przepis wypatrzyłam w Bibliotece Poradnika Domowego. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>0,5 kg małych buraków</p><p>łyżka oliwy</p><p>2 łyżeczki brązowego cukru</p><p>3 łyżki octu balsamicznego</p><p>kilka listków sałaty</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p><strong>dodatki do sałatki</strong></p><p><strong></strong>garść rukoli</p><p>sałata</p><p>15 dkg sera koziego</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Buraki myjemy i gotujemy, podobno najlepiej na parze. Ja gotowałam w wodzie. Ostudzone obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Rozgrzewamy na patelni oliwę, dodajemy brązowy cukier i ocet balsamiczny. Kiedy cukier się rozpuści, wkładamy buraczki. Mieszamy dokładnie, aby pokryły się octowo-cukrową glazurą. Doprawiamy soląi pieprzem. Układamy na listkach sałaty i podajemy na przykład do mięs.</p><p>W wersji <strong>sałatkowej</strong> ułożone na liściach sałaty buraczki pokrywamy umytą i osuszoną rukolą oraz posypujemy pokrojonym w kostkę kozim serem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1270285, member: 10341"] Robię je na dwa sposoby. Raz używam jako dodatek do mięs, a innym razem po dołożeniu sera, jako sałatkę. Ale do rzeczy. Przepis wypatrzyłam w Bibliotece Poradnika Domowego. [B]Składniki [/B]0,5 kg małych buraków łyżka oliwy 2 łyżeczki brązowego cukru 3 łyżki octu balsamicznego kilka listków sałaty sól, pieprz [B]dodatki do sałatki [/B]garść rukoli sałata 15 dkg sera koziego sól, pieprz Buraki myjemy i gotujemy, podobno najlepiej na parze. Ja gotowałam w wodzie. Ostudzone obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Rozgrzewamy na patelni oliwę, dodajemy brązowy cukier i ocet balsamiczny. Kiedy cukier się rozpuści, wkładamy buraczki. Mieszamy dokładnie, aby pokryły się octowo-cukrową glazurą. Doprawiamy soląi pieprzem. Układamy na listkach sałaty i podajemy na przykład do mięs. W wersji [B]sałatkowej[/B] ułożone na liściach sałaty buraczki pokrywamy umytą i osuszoną rukolą oraz posypujemy pokrojonym w kostkę kozim serem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Karmelizowane buraczki
Top
Bottom