Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Karmelizowane figi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1465786" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Karmelizowane figi</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]85268[/ATTACH]</p><p></p><p>6 fig</p><p>2 gałązki rozmarynu obrane z igiełek</p><p>puder cukier</p><p>5 łyżek cukru</p><p>70 g masła</p><p>4 łyżki octu balsamicznego</p><p>4 łyżki wody</p><p></p><p>1.Nadziewamy figi na gałązki rozmarynu. Posypujemy cukrem pudrem i skrapiamy octem balsamicznym.</p><p>2.W patelni karmelizujemy cukier, dodajemy masło a następnie pozostały ocet balsamiczny i wodę. Wkładamy figi i polewamy je karmelem.</p><p>3.Patelnię wkładamy do piekarnika na 10 minut w temp 190 stopni. Po wyciągnięciu z pieca polewamy jeszcze raz karmelem.</p><p></p><p>Ps1. Na ciepło wspaniale pasują do lodów lub np serka ricotta. Na zimno figi można potraktować jak konfiturę .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1465786, member: 140"] [SIZE=14][B]Karmelizowane figi[/B][/SIZE] [ATTACH=full]85268[/ATTACH] 6 fig 2 gałązki rozmarynu obrane z igiełek puder cukier 5 łyżek cukru 70 g masła 4 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki wody 1.Nadziewamy figi na gałązki rozmarynu. Posypujemy cukrem pudrem i skrapiamy octem balsamicznym. 2.W patelni karmelizujemy cukier, dodajemy masło a następnie pozostały ocet balsamiczny i wodę. Wkładamy figi i polewamy je karmelem. 3.Patelnię wkładamy do piekarnika na 10 minut w temp 190 stopni. Po wyciągnięciu z pieca polewamy jeszcze raz karmelem. Ps1. Na ciepło wspaniale pasują do lodów lub np serka ricotta. Na zimno figi można potraktować jak konfiturę . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Karmelizowane figi
Top
Bottom