Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Karp czosnkowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1233918" data-attributes="member: 12156"><p>Wpisuję na przyszłość, bo będę robiła na pewno.</p><p>Karpia w tym roku przygotowałam tak jak wiele innych ryb, dzięki czemu uniknęliśmy nieśmiertelnego karpia smażonego w mące. No i ja odrobinę zjadłam...</p><p>Smaczny jest zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakuje również odgrzany na niewielkiej ilości masła na patelni.</p><p></p><p>Na 3-4 osoby</p><p>ok. 600-700g filetów ze skórą (2 średniej wielkości filety) lub 1 karp, którego należy wyfiletować</p><p>sól i świeżo mielony pieprz</p><p>olej</p><p>sok z cytryny</p><p>3 ząbki czosnku, zmiażdżone</p><p>2 niewielkie cebule</p><p>masło</p><p></p><p>Filety dokładnie umyć, każdy pokroić na 3-4 części.</p><p>Oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem, sokiem z cytryny, natrzeć czosnkiem.</p><p>Ułożyć w naczyniu 2-3 warstwy przekładając talarkami cebuli. Przykryć i zostawić na noc w lodówce.</p><p>Przed pieczeniem filety ułożyć jedną warstwą na blasze do pieczenia (lub w naczyniu do zapiekania), ułożyć wiórki masła na wierzchu.</p><p>Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1233918, member: 12156"] Wpisuję na przyszłość, bo będę robiła na pewno. Karpia w tym roku przygotowałam tak jak wiele innych ryb, dzięki czemu uniknęliśmy nieśmiertelnego karpia smażonego w mące. No i ja odrobinę zjadłam... Smaczny jest zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smakuje również odgrzany na niewielkiej ilości masła na patelni. Na 3-4 osoby ok. 600-700g filetów ze skórą (2 średniej wielkości filety) lub 1 karp, którego należy wyfiletować sól i świeżo mielony pieprz olej sok z cytryny 3 ząbki czosnku, zmiażdżone 2 niewielkie cebule masło Filety dokładnie umyć, każdy pokroić na 3-4 części. Oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem, sokiem z cytryny, natrzeć czosnkiem. Ułożyć w naczyniu 2-3 warstwy przekładając talarkami cebuli. Przykryć i zostawić na noc w lodówce. Przed pieczeniem filety ułożyć jedną warstwą na blasze do pieczenia (lub w naczyniu do zapiekania), ułożyć wiórki masła na wierzchu. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Karp czosnkowy*
Top
Bottom