Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Karp najprostszy - wigilijny*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1236766" data-attributes="member: 140"><p><strong><span style="font-size: 26px">Karp najprostszy - wigilijny</span></strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]69977[/ATTACH]</p><p></p><p>1 karp</p><p>sok z połówki cytryny</p><p>200 ml kwaśnej śmietany albo naturalnego jogurtu</p><p>gałązki świeżego rozmarynu</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>płaska łyżeczka pieprzu</p><p>mąka do panierowania</p><p>olej do smażenia</p><p>10 g masła</p><p></p><p>1. Karpia filetujemy, kroimy na cztery kawałki, polewamy sokiem z cytryny, kwaśną śmietaną, dodajemy przyprawy. Mieszamy i odstawiamy na dobrą godzinę do lodówki.</p><p>2. Otrząsamy z nadmiaru marynaty, panierujemy w mące i smażymy z obydwu stron na złoty kolor ( 5 minut na każdą stronę).</p><p>3. Wykładamy na brytfankę, nakładamy kawałeczki masła i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temp 160 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1236766, member: 140"] [B][SIZE=14]Karp najprostszy - wigilijny[/SIZE][/B] [ATTACH=full]69977[/ATTACH] 1 karp sok z połówki cytryny 200 ml kwaśnej śmietany albo naturalnego jogurtu gałązki świeżego rozmarynu 1 łyżeczka soli płaska łyżeczka pieprzu mąka do panierowania olej do smażenia 10 g masła 1. Karpia filetujemy, kroimy na cztery kawałki, polewamy sokiem z cytryny, kwaśną śmietaną, dodajemy przyprawy. Mieszamy i odstawiamy na dobrą godzinę do lodówki. 2. Otrząsamy z nadmiaru marynaty, panierujemy w mące i smażymy z obydwu stron na złoty kolor ( 5 minut na każdą stronę). 3. Wykładamy na brytfankę, nakładamy kawałeczki masła i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temp 160 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Karp najprostszy - wigilijny*
Top
Bottom