Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Karp w grejpfrucie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1378706" data-attributes="member: 692"><p><strong>Składniki:</strong></p><p><strong></strong></p><p>1 karp pokrojony w dzwonka</p><p>1 grejpfrut ( użyłam żółtego)</p><p>sól</p><p></p><p>ew. masło klarowane do smażenia i mąka do obtoczenia.</p><p></p><p><strong>Wykonanie</strong></p><p></p><p>Grejpfruta obrac ze skóry, można zostawić skórki wewnętrzne. Owoc drobno posiekac albo rozdrobnic w malakserze; wymieszać z solą i taką mieszaniną pokryć dzwonka ryby. Całość w zamkniętym naczyniu wstawić do lodowki na 24/48 godzin. Po tym czasie wyjąć rybę z zalewy, osuszyć ( nie myć!!!!).</p><p>Obtoczyć w mące i usmażyć na klarowanym maśle ( oleju, lub mieszaninie masła z olejem).</p><p>Można również ugotować na parze.</p><p></p><p><em>Jak nie lubie karpia, tak ten jest zdumiewający: nie ma charakterystycznego mulistego posmaku i mięso robi się - po usmażeniu - delikatne i takie jakby maślane; rowniez nie jest ryba gorzka czy kwaśna - czego się troszkę po grejpfrucie spodziewałam.</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1378706, member: 692"] [B]Składniki: [/B] 1 karp pokrojony w dzwonka 1 grejpfrut ( użyłam żółtego) sól ew. masło klarowane do smażenia i mąka do obtoczenia. [B]Wykonanie[/B] Grejpfruta obrac ze skóry, można zostawić skórki wewnętrzne. Owoc drobno posiekac albo rozdrobnic w malakserze; wymieszać z solą i taką mieszaniną pokryć dzwonka ryby. Całość w zamkniętym naczyniu wstawić do lodowki na 24/48 godzin. Po tym czasie wyjąć rybę z zalewy, osuszyć ( nie myć!!!!). Obtoczyć w mące i usmażyć na klarowanym maśle ( oleju, lub mieszaninie masła z olejem). Można również ugotować na parze. [I]Jak nie lubie karpia, tak ten jest zdumiewający: nie ma charakterystycznego mulistego posmaku i mięso robi się - po usmażeniu - delikatne i takie jakby maślane; rowniez nie jest ryba gorzka czy kwaśna - czego się troszkę po grejpfrucie spodziewałam.[/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Karp w grejpfrucie*
Top
Bottom