Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Karp z grilla*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 77054" data-attributes="member: 298"><p><u><strong><span style="color: blue"><span style='font-size:25pt;line-height:100%'>KARP Z GRILLA </span></span></strong></u></p><p><u><strong></strong></u></p><p><u><strong><u><strong>Składniki na 4 porcje</strong></u></strong></u></p><p><u><strong></strong></u></p><p><u><strong>&#8226; 1,5 kg karpia </strong></u></p><p><u><strong></strong></u></p><p><u><strong> </strong></u></p><p><u><strong>&#8226; <strong>Poniższe przyprawy mieszamy ze sobą: </strong></strong></u></p><p><u><strong> </strong></u></p><p><u><strong>&#8226; 1/2 łyżki przyprawy </strong></u></p><p><u><strong>&#8226; przyprawę do ryb (najlepiej KAMIS) </strong></u></p><p><u><strong>&#8226; pieprz czarny mielony </strong></u></p><p><u><strong> </strong></u></p><p><u><strong>&#8226; 15 dkg wędzonego boczku </strong></u></p><p><u><strong>&#8226; 1/2 pęczka natki pietruszki </strong></u></p><p><u><strong> </strong></u></p><p><u><strong></strong></u></p><p><u><strong><u><strong>Etapy przygotowania</strong></u></strong></u></p><p><u><strong></strong></u></p><p><u><strong>1. Karpia czyścimy. Następnie nacinamy go na całej długości co pół centymetra (głęboko by było słychać chrzęst ości) </strong></u></p><p><u><strong>2. Wnętrze ryby nacieramy mieszanką przypraw. W nacięcia zaś wkładamy paski boczku. Po czym rybę posypujemy przyprawami i z wierzchu oraz drobno posiekaną natką pietruszki. </strong></u></p><p><u><strong>3. Zawijamy w folię aluminiową. Kładziemy na gorącym żarze. Pieczemy ok. 40 minut. </strong></u></p><p><u><strong>4. Świetna sprawa do pieczonych również w żarze ziemniaczków. </strong></u></p><p><u><strong></strong></u></p><p><u><strong></strong></u></p><p><u><strong><span style="color: blue"><strong><span style='font-size:25pt;line-height:100%'>POLECAM GORĄCO!!! </strong></span></span></strong></u></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 77054, member: 298"] [U][B][COLOR=blue]<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>KARP Z GRILLA [/COLOR]</span> [u][b]Składniki na 4 porcje[/B][/U] • 1,5 kg karpia • [B]Poniższe przyprawy mieszamy ze sobą: [/B] • 1/2 łyżki przyprawy • przyprawę do ryb (najlepiej KAMIS) • pieprz czarny mielony • 15 dkg wędzonego boczku • 1/2 pęczka natki pietruszki [U][B]Etapy przygotowania[/B][/U] 1. Karpia czyścimy. Następnie nacinamy go na całej długości co pół centymetra (głęboko by było słychać chrzęst ości) 2. Wnętrze ryby nacieramy mieszanką przypraw. W nacięcia zaś wkładamy paski boczku. Po czym rybę posypujemy przyprawami i z wierzchu oraz drobno posiekaną natką pietruszki. 3. Zawijamy w folię aluminiową. Kładziemy na gorącym żarze. Pieczemy ok. 40 minut. 4. Świetna sprawa do pieczonych również w żarze ziemniaczków. [COLOR=blue][B]<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>POLECAM GORĄCO!!! [/B][/COLOR][B][/B]</span>[/B][/U] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Karp z grilla*
Top
Bottom