Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Karpatka + foto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Nicki1" data-source="post: 443534" data-attributes="member: 3103"><p>Skoro nie ma śniegu, proponuję Zaśnieżone Karpaty, czyli po prostu Karpatka</p><p></p><p>Casto:</p><p>1 szklanka wody</p><p>1/2 kostki masła lub margaryny</p><p>1 szklanka mąki pszennej</p><p>4 średniej wielkości jajka (mniejszych 5)</p><p></p><p>Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i enegicznie mieszać, żeby się nie przypaliło. Jak składniki się połączą, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.</p><p>Ostudzone ciasto rozetrzeć mikserem, dadając po jednym jajku. Ucierać 5 minut.</p><p>Podzielić na 2 części i rozsmarować cieniuteńko na blaszkach wysmarowanych dosyć mocno margaryną.</p><p>Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 40 minut</p><p></p><p>Krem:</p><p>1 litr mleka</p><p>3 łyżki mąki pszennej</p><p>3 łyżki mąki krupczatki</p><p>1 niepełna szklanka cukru</p><p>cukier waniliowy</p><p>masło lub margaryna </p><p></p><p>Mąkę, cukier waniliowy rozmieszać w 1 szklance mleka. Resztę mleka zagotować dodając cukier. Do gotującego mleka wlać mąkę z mlekiem, chwilę pogotować energicznie mieszając. Ostudzić</p><p>Margarynę ukręcić mikserem na puch, dodawać po łyżce masy. Ucierać przez chwilę</p><p></p><p>Na jednen placek nałożyć masę, przykryć drugim i posypać cukrem pudrem. Odstawić w zimne miejsce.</p><p>[ATTACH=full]5682[/ATTACH][ATTACH=full]5683[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nicki1, post: 443534, member: 3103"] Skoro nie ma śniegu, proponuję Zaśnieżone Karpaty, czyli po prostu Karpatka Casto: 1 szklanka wody 1/2 kostki masła lub margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 średniej wielkości jajka (mniejszych 5) Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i enegicznie mieszać, żeby się nie przypaliło. Jak składniki się połączą, zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Ostudzone ciasto rozetrzeć mikserem, dadając po jednym jajku. Ucierać 5 minut. Podzielić na 2 części i rozsmarować cieniuteńko na blaszkach wysmarowanych dosyć mocno margaryną. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 40 minut Krem: 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki krupczatki 1 niepełna szklanka cukru cukier waniliowy masło lub margaryna Mąkę, cukier waniliowy rozmieszać w 1 szklance mleka. Resztę mleka zagotować dodając cukier. Do gotującego mleka wlać mąkę z mlekiem, chwilę pogotować energicznie mieszając. Ostudzić Margarynę ukręcić mikserem na puch, dodawać po łyżce masy. Ucierać przez chwilę Na jednen placek nałożyć masę, przykryć drugim i posypać cukrem pudrem. Odstawić w zimne miejsce. [ATTACH=full]5682[/ATTACH][ATTACH=full]5683[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Karpatka + foto
Top
Bottom