Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Karpatka + foto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="h-elen" data-source="post: 736292" data-attributes="member: 7687"><p>Witam miłośniczki karpatki;</p><p>otóż, mój sposób na Karpaty na cieście to bardzo gorący piekarnik (w moim to 200 stopni C). Góry wówczas szybko rosną, później zmniejszam temperaturę aby ciasto doszło - tym sposobem zawsze wychodzą duże góry i doliny. Grubość nałożonego w blaszce ciasta aż tak bardzo nie jest istotna, uważam nawet, że gdy cieniej nałożymy to i tak wyrośnie a sam efekt końcowy będzie znakomity. </p><p>Kiedy miałam piecyk bez możliwości nastawienia wysokich temperatur wychodziły mi zupełnie płaskie placki. Gdy nałożyłam więcej ciasta, placek był wyższy ale i tak płaski.</p><p>Polecam moją metodę i pozdrawiam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="h-elen, post: 736292, member: 7687"] Witam miłośniczki karpatki; otóż, mój sposób na Karpaty na cieście to bardzo gorący piekarnik (w moim to 200 stopni C). Góry wówczas szybko rosną, później zmniejszam temperaturę aby ciasto doszło - tym sposobem zawsze wychodzą duże góry i doliny. Grubość nałożonego w blaszce ciasta aż tak bardzo nie jest istotna, uważam nawet, że gdy cieniej nałożymy to i tak wyrośnie a sam efekt końcowy będzie znakomity. Kiedy miałam piecyk bez możliwości nastawienia wysokich temperatur wychodziły mi zupełnie płaskie placki. Gdy nałożyłam więcej ciasta, placek był wyższy ale i tak płaski. Polecam moją metodę i pozdrawiam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Karpatka + foto
Top
Bottom