Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kartoffelsalat z warzywami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1111983" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kartoffelsalat z warzywami</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong></strong></span></p><p>[ATTACH=full]62600[/ATTACH]</p><p>1,5 kg ziemniaków do sałatek</p><p>150 ml gorącego rosołu</p><p>4 łyżki białego octu</p><p>1/2 kg zielonego groszku</p><p>2 puszki kukurydzy (każda po 285g)</p><p>2 cebule</p><p>6 średniej wielkości kiszonych ogórków</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Na sos:</p><p>6 łyżek majonezu</p><p>300 g naturalnego jogurtu</p><p>2 łyżeczki musztardy</p><p>sól, pieprz</p><p>50 ml wody z ogórków albo ocet</p><p></p><p>1.Ziemniaki w łupkach gotujemy przez 25 minut. Polewamy zinmą wodą. Obieramy i kroimy w plastry. Solimy i pieprzymy. Zalewamy ciepłym rosołem i delikatnie wstrząsamy miską.</p><p>2.Groszek, jeśli mamy zamrożony to przez 3- 5 minut gotujemy a następnie chłodzimy,</p><p>3.Cebule kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w plasterki.</p><p>4.Wszystkie podane składniki na sos mieszamy.</p><p>5.Pokrojone warzywa i kukurydzę wsypujemy do ziemniaków, oraz wlewamy sos. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.</p><p></p><p>Ps1.Dosyć mocno należy potrawę popieprzyć.</p><p>Ps2.W miarę możliwości przed podaniem można sałatkę posypać posiekaną pietruszką.</p><p>Ps3.Niestety w moim wykonaniu zamiast groszku użyłem fasolki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1111983, member: 140"] [SIZE=14][B]Kartoffelsalat z warzywami [/B][/SIZE] [ATTACH=full]62600[/ATTACH] 1,5 kg ziemniaków do sałatek 150 ml gorącego rosołu 4 łyżki białego octu 1/2 kg zielonego groszku 2 puszki kukurydzy (każda po 285g) 2 cebule 6 średniej wielkości kiszonych ogórków sól, pieprz Na sos: 6 łyżek majonezu 300 g naturalnego jogurtu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz 50 ml wody z ogórków albo ocet 1.Ziemniaki w łupkach gotujemy przez 25 minut. Polewamy zinmą wodą. Obieramy i kroimy w plastry. Solimy i pieprzymy. Zalewamy ciepłym rosołem i delikatnie wstrząsamy miską. 2.Groszek, jeśli mamy zamrożony to przez 3- 5 minut gotujemy a następnie chłodzimy, 3.Cebule kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w plasterki. 4.Wszystkie podane składniki na sos mieszamy. 5.Pokrojone warzywa i kukurydzę wsypujemy do ziemniaków, oraz wlewamy sos. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Ps1.Dosyć mocno należy potrawę popieprzyć. Ps2.W miarę możliwości przed podaniem można sałatkę posypać posiekaną pietruszką. Ps3.Niestety w moim wykonaniu zamiast groszku użyłem fasolki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kartoffelsalat z warzywami
Top
Bottom