Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kartoflanka chrzanowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="wianka" data-source="post: 1493813" data-attributes="member: 36949"><p>6 szk. rosołu</p><p>60 dag ziemniaków</p><p>30 dag łopatki wieprzowej</p><p>marchewka</p><p>2 winne jabłka</p><p>1-2 cebule</p><p>łyżka mąki</p><p>łyżka utartego chrzanu</p><p>łyżka smalcu lub 2 łyżki oleju</p><p>tymianek</p><p>natka pietruszki</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Mięso pokroić, wrzucić do wrzącego bulionu, chwilę pogotować i dodać pokrojone ziemniaki. </p><p>Jabłka pokroić w kosteczkę, podsmażyć na tłuszczu. Na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę i oprószyć mąką. </p><p>Cebulę, jabłka i startą marchewkę włożyć do zupy. Na koniec dodać chrzan, zioła i przyprawy.</p><p></p><p>Przepis pochodzi ze starego numeru Poradnika Domowego</p><p>Najczęściej gotuję ją bez mięsa i używam chrzanu ze słoiczka ze śmietaną.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wianka, post: 1493813, member: 36949"] 6 szk. rosołu 60 dag ziemniaków 30 dag łopatki wieprzowej marchewka 2 winne jabłka 1-2 cebule łyżka mąki łyżka utartego chrzanu łyżka smalcu lub 2 łyżki oleju tymianek natka pietruszki sól, pieprz Mięso pokroić, wrzucić do wrzącego bulionu, chwilę pogotować i dodać pokrojone ziemniaki. Jabłka pokroić w kosteczkę, podsmażyć na tłuszczu. Na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę i oprószyć mąką. Cebulę, jabłka i startą marchewkę włożyć do zupy. Na koniec dodać chrzan, zioła i przyprawy. Przepis pochodzi ze starego numeru Poradnika Domowego Najczęściej gotuję ją bez mięsa i używam chrzanu ze słoiczka ze śmietaną. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kartoflanka chrzanowa
Top
Bottom