Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kartoflanka na mleku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1639473" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kartoflanka na mleku</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]97529[/ATTACH]</p><p></p><p>50g margaryny</p><p>3 cebule</p><p>3 duże kartofle</p><p>1 marchew</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżka mąki</p><p>700 ml mleka</p><p>400 ml wody</p><p>2 łyżeczki rosołu (kostki)</p><p>Sól i pieprz</p><p>30 g makaronu ryżowego</p><p>50 g masła</p><p>10 g mięty</p><p></p><p>1. Ziemniaki, marchew i cebulę pokroić w drobną kostkę (0,5cm). Czosnek posiekać.</p><p>2. Na margarynie przesmażyć pokrojone warzywa ( 3-4 minuty), posypać mąką, Wymieszać. Dolać mleko i wodę oraz kostki rosołowe. Posolić i </p><p>popieprzyć. Gotować na małym ogniu przez 15 minut.</p><p>3. Dodać ryż i gotować zupę do miękkości.</p><p>4. Masło roztopić i bardzo krótko na nim podsmażyć posiekaną mięte.</p><p>5. Zupę wlać do talerza i udekorować na środku miętą.</p><p></p><p>Ps. Nie jestem pewien, ale zamiast świeżej mięty do podsmażenia można użyć herbaty miętowej z torebki.</p><p>Ps 2 Przepis pochodzi z <a href="https://www.youtube.com/watch?v=BMvi6usSkAw" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=BMvi6usSkAw</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1639473, member: 140"] [SIZE=14][B]Kartoflanka na mleku[/B][/SIZE] [ATTACH=full]97529[/ATTACH] 50g margaryny 3 cebule 3 duże kartofle 1 marchew 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 700 ml mleka 400 ml wody 2 łyżeczki rosołu (kostki) Sól i pieprz 30 g makaronu ryżowego 50 g masła 10 g mięty 1. Ziemniaki, marchew i cebulę pokroić w drobną kostkę (0,5cm). Czosnek posiekać. 2. Na margarynie przesmażyć pokrojone warzywa ( 3-4 minuty), posypać mąką, Wymieszać. Dolać mleko i wodę oraz kostki rosołowe. Posolić i popieprzyć. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. 3. Dodać ryż i gotować zupę do miękkości. 4. Masło roztopić i bardzo krótko na nim podsmażyć posiekaną mięte. 5. Zupę wlać do talerza i udekorować na środku miętą. Ps. Nie jestem pewien, ale zamiast świeżej mięty do podsmażenia można użyć herbaty miętowej z torebki. Ps 2 Przepis pochodzi z [URL="https://www.youtube.com/watch?v=BMvi6usSkAw"]https://www.youtube.com/watch?v=BMvi6usSkAw[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kartoflanka na mleku
Top
Bottom