Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kashimiri Basar*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1510725" data-attributes="member: 1142"><p>30g chilli w proszku</p><p>20g papryki slodkiej</p><p>2 lyzeczki kurkumy</p><p>2 lyzeczki mielonej kolendry</p><p>1 1/2 lyzeczki mielonego kuminu</p><p>1 1/2 lyzeczki garam masala</p><p>1 lyzeczka mielonej kozieradki</p><p>1 lyzka suszonych lisci kozieradki</p><p>1/8 lyzeczki asafoetidy</p><p></p><p>Przyprawy mieszam, zamykam w sloiku. Przed uzyciem mieszam z 4 lyzkami oleju musztardowego (gorczycowego) lub innego i pokrywam taka pasta kawalki miesa (typowo jagniece kotlety z koscia).</p><p></p><p>Ponadto do curry z basar (2 lyzki mieszanki z 4 lyzkami oleju) dodaje:</p><p></p><p>1 lyzeczke nasion kuminu</p><p>2 liscie laurowe</p><p>1 lyzki swiezego startego imbiru</p><p>1 lyzke zmiazdzonego czosnku</p><p>2 czarne kardamomy</p><p>6 gozdzikow</p><p></p><p>i wysmazam z cebula.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1510725, member: 1142"] 30g chilli w proszku 20g papryki slodkiej 2 lyzeczki kurkumy 2 lyzeczki mielonej kolendry 1 1/2 lyzeczki mielonego kuminu 1 1/2 lyzeczki garam masala 1 lyzeczka mielonej kozieradki 1 lyzka suszonych lisci kozieradki 1/8 lyzeczki asafoetidy Przyprawy mieszam, zamykam w sloiku. Przed uzyciem mieszam z 4 lyzkami oleju musztardowego (gorczycowego) lub innego i pokrywam taka pasta kawalki miesa (typowo jagniece kotlety z koscia). Ponadto do curry z basar (2 lyzki mieszanki z 4 lyzkami oleju) dodaje: 1 lyzeczke nasion kuminu 2 liscie laurowe 1 lyzki swiezego startego imbiru 1 lyzke zmiazdzonego czosnku 2 czarne kardamomy 6 gozdzikow i wysmazam z cebula. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kashimiri Basar*
Top
Bottom