sZUKAŁAM ALE CHYBA NIE MA JESZCZE TAKIEGO PRZEPISU WIĘC WKLEJAM
ZDJĘCIA BRAK Z POWODU POSIANIA APARATU
Ciasto:5łyzek mąki tortowej,4 łyzki mąki ziemniaczanej, 3/4szkl cukru, 6 jajek, 2 łyzeczki proszku do pieczenia,szczypta soli
Masa:kostka Kasi,4 jaja, 3/4 szkl cukru, 2 łyżki kakao, budyń śmietankowy, 2 szkl mleka, 3 łyzeczki żelatyny, płaska łyżeczka kwasku cytrynowego,galaretka wisniowa,wiórki kokosowe, orzechy,migdały,rodzynki,wisnie i czarne porzeczki nasączone alkoholem(zamist wisni mozna dac maliny lub brzoskwinie ale najlepsze jest właśnie w takiej wersji)
Białka ubić ze szczypta soli na sztywna pianę,dodać cukier i kolejno żółtka,jedno po drugim.Nastepnie oba rodzaje mąk wymieszane z proszkiem do pieczenia.Ciasto przełozyc do formy posmarowanej margaryną i piec okolo 30 minut w piekarnku nagrzanym do 180 stopni.
Przygotować budyń i galaretkę wedlug przepisu na opakowaniu.Żelatyne namoczyć w zimnej wodzie..
Masa:margarynę,połowe cukru i żółtka utrzec na puszysty krem, w tarkcie ucierania dodawać małymi porcjami wystudzony budyń i kwasek cytrynowy..Na końcu dodac rozpuszczona żelatynę.Mase podzielic na 2 części,do jednej dodać kakao.Mase z dodatkiem kakao przełożyc na biszkopt i posypać bakaliami.Na nie nałożyć jasną mase i posypac owocami.Białka ubić i dodać pozostała część cukru.Dodać do nich tężęjącą galaretke.Rozłożyć na cieście i na kilka godzin do lodówki....
Ciasto:5łyzek mąki tortowej,4 łyzki mąki ziemniaczanej, 3/4szkl cukru, 6 jajek, 2 łyzeczki proszku do pieczenia,szczypta soli
Masa:kostka Kasi,4 jaja, 3/4 szkl cukru, 2 łyżki kakao, budyń śmietankowy, 2 szkl mleka, 3 łyzeczki żelatyny, płaska łyżeczka kwasku cytrynowego,galaretka wisniowa,wiórki kokosowe, orzechy,migdały,rodzynki,wisnie i czarne porzeczki nasączone alkoholem(zamist wisni mozna dac maliny lub brzoskwinie ale najlepsze jest właśnie w takiej wersji)
Białka ubić ze szczypta soli na sztywna pianę,dodać cukier i kolejno żółtka,jedno po drugim.Nastepnie oba rodzaje mąk wymieszane z proszkiem do pieczenia.Ciasto przełozyc do formy posmarowanej margaryną i piec okolo 30 minut w piekarnku nagrzanym do 180 stopni.
Przygotować budyń i galaretkę wedlug przepisu na opakowaniu.Żelatyne namoczyć w zimnej wodzie..
Masa:margarynę,połowe cukru i żółtka utrzec na puszysty krem, w tarkcie ucierania dodawać małymi porcjami wystudzony budyń i kwasek cytrynowy..Na końcu dodac rozpuszczona żelatynę.Mase podzielic na 2 części,do jednej dodać kakao.Mase z dodatkiem kakao przełożyc na biszkopt i posypać bakaliami.Na nie nałożyć jasną mase i posypac owocami.Białka ubić i dodać pozostała część cukru.Dodać do nich tężęjącą galaretke.Rozłożyć na cieście i na kilka godzin do lodówki....