KASSATE

nelly26

Member
Paź 25, 2005
79
0
0
sZUKAŁAM ALE CHYBA NIE MA JESZCZE TAKIEGO PRZEPISU WIĘC WKLEJAM :lol: ZDJĘCIA BRAK Z POWODU POSIANIA APARATU
Ciasto:5łyzek mąki tortowej,4 łyzki mąki ziemniaczanej, 3/4szkl cukru, 6 jajek, 2 łyzeczki proszku do pieczenia,szczypta soli
Masa:kostka Kasi,4 jaja, 3/4 szkl cukru, 2 łyżki kakao, budyń śmietankowy, 2 szkl mleka, 3 łyzeczki żelatyny, płaska łyżeczka kwasku cytrynowego,galaretka wisniowa,wiórki kokosowe, orzechy,migdały,rodzynki,wisnie i czarne porzeczki nasączone alkoholem(zamist wisni mozna dac maliny lub brzoskwinie ale najlepsze jest właśnie w takiej wersji)

Białka ubić ze szczypta soli na sztywna pianę,dodać cukier i kolejno żółtka,jedno po drugim.Nastepnie oba rodzaje mąk wymieszane z proszkiem do pieczenia.Ciasto przełozyc do formy posmarowanej margaryną i piec okolo 30 minut w piekarnku nagrzanym do 180 stopni.
Przygotować budyń i galaretkę wedlug przepisu na opakowaniu.Żelatyne namoczyć w zimnej wodzie..
Masa:margarynę,połowe cukru i żółtka utrzec na puszysty krem, w tarkcie ucierania dodawać małymi porcjami wystudzony budyń i kwasek cytrynowy..Na końcu dodac rozpuszczona żelatynę.Mase podzielic na 2 części,do jednej dodać kakao.Mase z dodatkiem kakao przełożyc na biszkopt i posypać bakaliami.Na nie nałożyć jasną mase i posypac owocami.Białka ubić i dodać pozostała część cukru.Dodać do nich tężęjącą galaretke.Rozłożyć na cieście i na kilka godzin do lodówki....

ata

Member
Lip 13, 2005
116
0
0
polecam ten placek jest pyszny i swietny i jeszcze jedno u nas posrod mnie i mojej szwagierki belle tylko moj maz umie zrobic swietnie ten palcek jak chcemy go zjesc zawsze zwracamy sie do niego zeby nam zrobil jest naprawde swietny polecam bardzo

nelly26

Member
Paź 25, 2005
79
0
0
u mnie zawsze kazdy prosi o niego gdy robie przyjecie..pyszniutki

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy