Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Kasseler z duszoną kiszoną kapustą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1420179" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kasseler z duszoną kiszoną kapustą</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]81725[/ATTACH]</p><p></p><p>1,5 - 2 kg Kasslera (schabu peklowanego i wędzonego)</p><p></p><p><em><u>Marynada</u></em></p><p>2 łyżki miodu</p><p>3 łyżki oliwy</p><p>1 pomarańcza</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p><em><u>Kapusta kiszona duszona</u></em></p><p>2 duże cebule</p><p>4 łyżki oliwy</p><p>wg potrzeby jedno kwaśne jabłko</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>1 kg kiszonej kapusty</p><p>3 łyżeczki kminku</p><p>po łyżeczce jałowca i ziela angielskiego</p><p>3 listki laurowe</p><p>sól i pieprz</p><p>3/4 l białego wina np Riesling lub 1/4 soku jabłkowego</p><p></p><p>1.Przez parę godzin mięso marynujemy w marynacie z podanych składników ( z pomarańczy wyciskamy sok).</p><p>2.Mięso wkładamy do piekarnika 180 stopni z termoobiegiem 160 na 30 minut, następnie w temp 110 a z termoobiegiem 90 na następne 30 minut.Wyłączamy piekarnik,polewamy powstałym sosem i pozostawiamy w piekarniku na 15 minut.</p><p></p><p>3.Cebulę drobno kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy kapustę (na życzenie starte na tarce jabłko), wszystkie przyprawy oraz wino albo sok jabłkowy. Dusimy bez przykrywki ok 30 minut.</p><p>4.Kapustę wykładamy na talerz. Na kapustę układamy cienko pokrojone plastry Kasselera.</p><p></p><p>Ps 1 Podajemy z ziemniakami i przygotowaną w pobliżu musztardą.</p><p>Ps 2 Wg autorów lepiej smakują trzy cienkie kawałki niż jeden gruby</p><p>Ps 3 Przepis pochodzi z programu Kochen mit Martina und Moritz - Küchenklassiker <a href="http://www.wdr.de/tv/martina_moritz/sendungsbeitraege/2013/0223/uebersicht.jsp" target="_blank">http://www.wdr.de/tv/martina_moritz/sendun.../uebersicht.jsp</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1420179, member: 140"] [SIZE=14][B]Kasseler z duszoną kiszoną kapustą[/B][/SIZE] [ATTACH=full]81725[/ATTACH] 1,5 - 2 kg Kasslera (schabu peklowanego i wędzonego) [I][U]Marynada[/U][/I] 2 łyżki miodu 3 łyżki oliwy 1 pomarańcza sól i pieprz [I][U]Kapusta kiszona duszona[/U][/I] 2 duże cebule 4 łyżki oliwy wg potrzeby jedno kwaśne jabłko 3 ząbki czosnku 1 kg kiszonej kapusty 3 łyżeczki kminku po łyżeczce jałowca i ziela angielskiego 3 listki laurowe sól i pieprz 3/4 l białego wina np Riesling lub 1/4 soku jabłkowego 1.Przez parę godzin mięso marynujemy w marynacie z podanych składników ( z pomarańczy wyciskamy sok). 2.Mięso wkładamy do piekarnika 180 stopni z termoobiegiem 160 na 30 minut, następnie w temp 110 a z termoobiegiem 90 na następne 30 minut.Wyłączamy piekarnik,polewamy powstałym sosem i pozostawiamy w piekarniku na 15 minut. 3.Cebulę drobno kroimy i smażymy na oleju. Dodajemy kapustę (na życzenie starte na tarce jabłko), wszystkie przyprawy oraz wino albo sok jabłkowy. Dusimy bez przykrywki ok 30 minut. 4.Kapustę wykładamy na talerz. Na kapustę układamy cienko pokrojone plastry Kasselera. Ps 1 Podajemy z ziemniakami i przygotowaną w pobliżu musztardą. Ps 2 Wg autorów lepiej smakują trzy cienkie kawałki niż jeden gruby Ps 3 Przepis pochodzi z programu Kochen mit Martina und Moritz - Küchenklassiker [URL="http://www.wdr.de/tv/martina_moritz/sendungsbeitraege/2013/0223/uebersicht.jsp"]http://www.wdr.de/tv/martina_moritz/sendun.../uebersicht.jsp[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Kasseler z duszoną kiszoną kapustą
Top
Bottom