Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Kasslerbrot (chleb z Kassel)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1657505" data-attributes="member: 692"><p>Upiekłam z połowy porcji.</p><p></p><p>Dałam za dużą foremkę - plaskaty wyszedł. Smaczny, o dobrej strukturze. bardzo fajny chleb żytniopszenny.</p><p>[ATTACH=full]98841[/ATTACH]</p><p></p><p><em>Nie miałąm zakwasu pszennego, dałam cały żytni na mące 2000/720 pół na pół.</em></p><p><em>Mąka pszenna 650, żytnia 720.</em></p><p><em>Mieszany łyżką. </em></p><p><em>Drożdże instant 3g.</em></p><p><em>Zgodnie z recepturą spryskałam wodą 2 x w piekarniku, a jak wyjęłam , to pomlowałam mlekiem - wówczas zrobiło się 1 pęknięcie w skórce. Hm.</em></p><p></p><p>Nie wiem, jak powinien wyglądać, bo link nie dziala.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1657505, member: 692"] Upiekłam z połowy porcji. Dałam za dużą foremkę - plaskaty wyszedł. Smaczny, o dobrej strukturze. bardzo fajny chleb żytniopszenny. [ATTACH=full]98841[/ATTACH] [I]Nie miałąm zakwasu pszennego, dałam cały żytni na mące 2000/720 pół na pół. Mąka pszenna 650, żytnia 720. Mieszany łyżką. Drożdże instant 3g. Zgodnie z recepturą spryskałam wodą 2 x w piekarniku, a jak wyjęłam , to pomlowałam mlekiem - wówczas zrobiło się 1 pęknięcie w skórce. Hm.[/I] Nie wiem, jak powinien wyglądać, bo link nie dziala. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Kasslerbrot (chleb z Kassel)
Top
Bottom