Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Kasslerbrot (chleb z Kassel)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1692356" data-attributes="member: 692"><p>To jest chleb dla superleniwców.</p><p>Bierze się ze słoika z zakwasem , który mieszka w lodówce na stałe, odpowiednią ilość i dodaje resztę składników wg przepisu. Miesza łyżką i przeklada do formy. Ja włożyłam do glinianego garnka, mokrą ręką wyrównałam powierzchnię i wstawiłam do zimnego piekarnika. Niech rośnie. Jak wyrósł, włączyłam grzanie na 240 stopni na 50 minut. Pięknie się upiekł, Spód uznałąm za zbyt jasny, więc jeszcze na goło na chwile włożyłam do pieca. Zgodnie z przepisem pomalowałam zimnym mlekiem i zaczął ślicznie błyszczeć. O!</p><p>[ATTACH]102097[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1692356, member: 692"] To jest chleb dla superleniwców. Bierze się ze słoika z zakwasem , który mieszka w lodówce na stałe, odpowiednią ilość i dodaje resztę składników wg przepisu. Miesza łyżką i przeklada do formy. Ja włożyłam do glinianego garnka, mokrą ręką wyrównałam powierzchnię i wstawiłam do zimnego piekarnika. Niech rośnie. Jak wyrósł, włączyłam grzanie na 240 stopni na 50 minut. Pięknie się upiekł, Spód uznałąm za zbyt jasny, więc jeszcze na goło na chwile włożyłam do pieca. Zgodnie z przepisem pomalowałam zimnym mlekiem i zaczął ślicznie błyszczeć. O! [ATTACH]102097[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Kasslerbrot (chleb z Kassel)
Top
Bottom