Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kasza gryczana z pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 942723" data-attributes="member: 4258"><p>Przepis odgapiłam z różnych stron rosyjskich i zrobiłam po swojemu</p><p></p><p>[ATTACH=full]49344[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong> (porcja raczej mała)</p><p></p><p>&#8226; 100 g kaszy gryczanej (używałam takiej w woreczkach, do bezpośredniego gotowania)</p><p>&#8226; ok. 250 g pieczarek,</p><p>&#8226; 1 cebula (raczej mniejsza niż większa)</p><p>&#8226; natka pietruszki (ja daję b.dużo , bo lubię)</p><p>&#8226; 2 łyżki masła</p><p>&#8226; sól (bardzo ostrożnie, jeżeli używamy buliony grzybowego,</p><p>&#8226; pieprz (tego sporo)</p><p>* bulion grzybowy (używałam takiego zrobionego z kostki), ewentualnie gorąca woda</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>Kaszę gotujemy na pół twardo i odcedzamy z wody. </p><p>Pieczarki pokroić na półplastry. W rondlu rozgrzać masło i wrzucić pieczarki. Cebulę pokroić drobno i dodać do pieczarek. Razem poddusić kilka minut, ale pieczarki nie powinny się usmażyć na rumiano. Do pieczarek dodać podgotowaną kaszę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem ok. 15 – 20 minut, uzupełniając w razie potrzeby bulion. Na koniec dosmaczać pieprzem, ewentualnie solą. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i jeszcze pogotować minutę. </p><p></p><p>[ATTACH=full]49345[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 942723, member: 4258"] Przepis odgapiłam z różnych stron rosyjskich i zrobiłam po swojemu [ATTACH=full]49344[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] (porcja raczej mała) • 100 g kaszy gryczanej (używałam takiej w woreczkach, do bezpośredniego gotowania) • ok. 250 g pieczarek, • 1 cebula (raczej mniejsza niż większa) • natka pietruszki (ja daję b.dużo , bo lubię) • 2 łyżki masła • sól (bardzo ostrożnie, jeżeli używamy buliony grzybowego, • pieprz (tego sporo) * bulion grzybowy (używałam takiego zrobionego z kostki), ewentualnie gorąca woda [B]Wykonanie:[/B] Kaszę gotujemy na pół twardo i odcedzamy z wody. Pieczarki pokroić na półplastry. W rondlu rozgrzać masło i wrzucić pieczarki. Cebulę pokroić drobno i dodać do pieczarek. Razem poddusić kilka minut, ale pieczarki nie powinny się usmażyć na rumiano. Do pieczarek dodać podgotowaną kaszę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem ok. 15 – 20 minut, uzupełniając w razie potrzeby bulion. Na koniec dosmaczać pieprzem, ewentualnie solą. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i jeszcze pogotować minutę. [ATTACH=full]49345[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kasza gryczana z pieczarkami
Top
Bottom