- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Kasza gryczana ze skwarkami
200g kaszy gryczanej
50 g słoniny
400 ml wody
płaska łyżeczka soli
1. Słoninę kroimy w kostkę ( ok.5mm). Samżymy z niej skwarki. Dodajemy kaszę gryczaną i przez 15 sekund mieszamy z tłuszczem. Dolewamy wodę i dodajemy sól. Po zagotowaniu zmniejszamy na minimum ogien i dusimy pzez ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
2. Ugotowaną kaszę wsadzamy pod pierzynę na 1 godzinę.

200g kaszy gryczanej
50 g słoniny
400 ml wody
płaska łyżeczka soli
1. Słoninę kroimy w kostkę ( ok.5mm). Samżymy z niej skwarki. Dodajemy kaszę gryczaną i przez 15 sekund mieszamy z tłuszczem. Dolewamy wodę i dodajemy sól. Po zagotowaniu zmniejszamy na minimum ogien i dusimy pzez ok 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
2. Ugotowaną kaszę wsadzamy pod pierzynę na 1 godzinę.