Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kasza gryczana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sionia" data-source="post: 942730" data-attributes="member: 1706"><p>Ja też dzisiaj miałam kaszę gryczaną, na sposób rosyjski. W poprzednie wakacje spędziłam dwa tygodnie u znajomych w Petersurgu. Tam zajadałam się kaszą gryczaną - od tamtej pory często przyrządzam właśnie według tamtych receptur. Dzisiaj zrobiłam tak:</p><p></p><p>Składniki:</p><p>1 szklanka kaszy gryczanej</p><p>1,75 szklanki wody</p><p>1 średnia cebula</p><p>1 średnia marchewka</p><p>3 łyżki oleju</p><p>sól, pieprz do smaku</p><p></p><p>Na patelni stalowej z grubym dnem podgrzewam olej, wrzucam pociekaną cebulę i startą na tarce jarzynowej marchewkę, solę, pieprzę. Duszę około 5 minut. Dosypuję kaszę, mieszam i dalej podgrzewam. Po 5-10 minutach zalewam gorącą wodą, zmiejszam gaz i tak to się gotuję. Kiedy kasza napęcznieje, przykrywam patelnię, gaz wyłączam a kasza dalej sama sobie dochodzi. To wszystko. Jest pyszna, sypka.</p><p></p><p>Maria (moja znajoma Rosjanka) po wchłonięniu wody przez kaszę wstawiała przykryty garnek do nagrzanego piekarnika i wyprażała kaszę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sionia, post: 942730, member: 1706"] Ja też dzisiaj miałam kaszę gryczaną, na sposób rosyjski. W poprzednie wakacje spędziłam dwa tygodnie u znajomych w Petersurgu. Tam zajadałam się kaszą gryczaną - od tamtej pory często przyrządzam właśnie według tamtych receptur. Dzisiaj zrobiłam tak: Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 1,75 szklanki wody 1 średnia cebula 1 średnia marchewka 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Na patelni stalowej z grubym dnem podgrzewam olej, wrzucam pociekaną cebulę i startą na tarce jarzynowej marchewkę, solę, pieprzę. Duszę około 5 minut. Dosypuję kaszę, mieszam i dalej podgrzewam. Po 5-10 minutach zalewam gorącą wodą, zmiejszam gaz i tak to się gotuję. Kiedy kasza napęcznieje, przykrywam patelnię, gaz wyłączam a kasza dalej sama sobie dochodzi. To wszystko. Jest pyszna, sypka. Maria (moja znajoma Rosjanka) po wchłonięniu wody przez kaszę wstawiała przykryty garnek do nagrzanego piekarnika i wyprażała kaszę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Kasza gryczana
Top
Bottom