Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kasza jaglana z dynią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marg" data-source="post: 1502694" data-attributes="member: 10941"><p>To danie to mój ostatni hit, jako że wala mi się po chałupie skrzynka hokkaido.</p><p></p><p>2 torebki kaszy jaglanej</p><p>średnia dynia hokkaido pokrojona w kostkę, polana oliwą i upieczona</p><p>2-3 ząbki czosnku</p><p>pokruszone jalapeno</p><p>oliwa/olej</p><p>sól</p><p></p><p>Najczęściej dynię piekę wcześniej, przy okazji innego pieczenia.</p><p>Gotuję kaszę. W tym samym czasie na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję dynię, żeby się podgrzała, potem zmiażdżony czosnek i papryczkę. Kiedy się porządnie podgrzeje, wrzucam świeżo ugotowaną kaszę, dosalam i voila.</p><p>Ostatnio zaczynam od usmażenia jakiegoś delikatnego mięsa pokrojonego w małą kostkę i mam danie do pracy (plus jakaś surówka np. tarta rzodkiew).</p><p></p><p>Przepis pochodzi z opakowania kaszy jaglanej firmy Janex.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marg, post: 1502694, member: 10941"] To danie to mój ostatni hit, jako że wala mi się po chałupie skrzynka hokkaido. 2 torebki kaszy jaglanej średnia dynia hokkaido pokrojona w kostkę, polana oliwą i upieczona 2-3 ząbki czosnku pokruszone jalapeno oliwa/olej sól Najczęściej dynię piekę wcześniej, przy okazji innego pieczenia. Gotuję kaszę. W tym samym czasie na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję dynię, żeby się podgrzała, potem zmiażdżony czosnek i papryczkę. Kiedy się porządnie podgrzeje, wrzucam świeżo ugotowaną kaszę, dosalam i voila. Ostatnio zaczynam od usmażenia jakiegoś delikatnego mięsa pokrojonego w małą kostkę i mam danie do pracy (plus jakaś surówka np. tarta rzodkiew). Przepis pochodzi z opakowania kaszy jaglanej firmy Janex. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Kasza jaglana z dynią
Top
Bottom