Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kasza jaglana z musem jabłkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1605912" data-attributes="member: 592"><p>Jaglanki , owsianki itp zbożowe śniadania gotuję zawsze wg pięciu przemian i podaję zawsze na ciepło . I na oko , ale jest kilka przepisów gotowców co korzystam min. ten</p><p><a href="http://5przemian.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35" target="_blank">Przepis jest Katarzyny Jaszczyk-Górskiej </a></p><p></p><p><strong>Kasza jaglana z musem jabłkowym</strong></p><p></p><p>O Upraż w garnku szklankę kaszy ( należy do Ziemi, ale po uprażeniu nabiera właściwości Ognia). Zalej ją wrzątkiem, a następnie odlej wodę. Następnie zalej 2 szklankami wrzątku (Ogień). Gotuj na małym ogniu około 15 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj - dzięki temu kasza będzie sypka.</p><p></p><p> </p><p></p><p>W drugim garnku</p><p></p><p>O Zagotuj pół filiżanki wody.</p><p></p><p>Z Dodaj 2 lub 3 pokrojone jabłka, trochę rodzynek, posyp cynamonem.</p><p></p><p>M Dodaj plasterek imbiru</p><p></p><p>W szczyptę soli,</p><p></p><p>D kilka kropel cytryny</p><p></p><p>O i odrobinę gorącej wody.</p><p></p><p>Duś pod przykryciem do rozgotowania mniej więcej 10 minut. W tym czasie lekko podpraż na suchej patelni płatki migdałów (Z) (mogą być też pestki słonecznika, dyni, orzechy włoskie - co kto woli ). Należą do przemiany Ziemi, a po uprażeniu przechodzą do Ognia.</p><p></p><p>Nałóż kaszę do miseczek, polej musem jabłkowym i posyp prażonymi migdałami.</p><p></p><p>Uwaga! W kuchni Pięciu Przemian generalnie dążymy do tego, aby potrawa zawierała wszystkie pięć smaków, ale możemy ugotować potrawę zbożową tylko w przemianie Ziemi i nie będzie to błędem z racji równoważącego działania elementu Ziemi na pozostałe przemiany.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1605912, member: 592"] Jaglanki , owsianki itp zbożowe śniadania gotuję zawsze wg pięciu przemian i podaję zawsze na ciepło . I na oko , ale jest kilka przepisów gotowców co korzystam min. ten [URL="http://5przemian.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35"]Przepis jest Katarzyny Jaszczyk-Górskiej [/URL] [B]Kasza jaglana z musem jabłkowym[/B] O Upraż w garnku szklankę kaszy ( należy do Ziemi, ale po uprażeniu nabiera właściwości Ognia). Zalej ją wrzątkiem, a następnie odlej wodę. Następnie zalej 2 szklankami wrzątku (Ogień). Gotuj na małym ogniu około 15 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj - dzięki temu kasza będzie sypka. W drugim garnku O Zagotuj pół filiżanki wody. Z Dodaj 2 lub 3 pokrojone jabłka, trochę rodzynek, posyp cynamonem. M Dodaj plasterek imbiru W szczyptę soli, D kilka kropel cytryny O i odrobinę gorącej wody. Duś pod przykryciem do rozgotowania mniej więcej 10 minut. W tym czasie lekko podpraż na suchej patelni płatki migdałów (Z) (mogą być też pestki słonecznika, dyni, orzechy włoskie - co kto woli ). Należą do przemiany Ziemi, a po uprażeniu przechodzą do Ognia. Nałóż kaszę do miseczek, polej musem jabłkowym i posyp prażonymi migdałami. Uwaga! W kuchni Pięciu Przemian generalnie dążymy do tego, aby potrawa zawierała wszystkie pięć smaków, ale możemy ugotować potrawę zbożową tylko w przemianie Ziemi i nie będzie to błędem z racji równoważącego działania elementu Ziemi na pozostałe przemiany. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kasza jaglana z musem jabłkowym
Top
Bottom