Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
KASZALOT
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 846867" data-attributes="member: 4167"><p>Znam nazwę: Stefania lub Stefanka, ale herbatniki namoczone w alkoholu przekłada się warstwami kremem kakaowo-maślanym oraz układa wiśnie na każdej warstwie.</p><p></p><p>A moje proporcje (bez kakao) pochodzą z kremu grysikowego, który mama zawsze robiła do ciasta pieczonego na miodzie i amoniaku. Tyle tylko, że ugotowaną na mleku z cukrem kaszkę mannę studziło się i ucierało z masłem wcześniej roztartym na tzw.pianę.</p><p>Nawet mam gdzieś w domu książkę z początku lat siedemdziesiątych, skąd czerpało się te &quot;udające się&quot; przepisy.</p><p></p><p>Kakao, kawa rozpuszczalna, wiórki kokosowe, bakalie - to już nasza domowa inwencja twórcza.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 846867, member: 4167"] Znam nazwę: Stefania lub Stefanka, ale herbatniki namoczone w alkoholu przekłada się warstwami kremem kakaowo-maślanym oraz układa wiśnie na każdej warstwie. A moje proporcje (bez kakao) pochodzą z kremu grysikowego, który mama zawsze robiła do ciasta pieczonego na miodzie i amoniaku. Tyle tylko, że ugotowaną na mleku z cukrem kaszkę mannę studziło się i ucierało z masłem wcześniej roztartym na tzw.pianę. Nawet mam gdzieś w domu książkę z początku lat siedemdziesiątych, skąd czerpało się te "udające się" przepisy. Kakao, kawa rozpuszczalna, wiórki kokosowe, bakalie - to już nasza domowa inwencja twórcza. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
KASZALOT
Top
Bottom