Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Kasztanki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1323414" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kasztanki</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]75463[/ATTACH]</p><p></p><p>Zaczyn:</p><p>63 g mąki pszennej 550</p><p>37 ml wody</p><p>6 g świeżych drożdży</p><p>2 g soli</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>300 g mąki pszennej 550</p><p>140 g mąki orkiszowej 1050</p><p>15 g świeżych drożdży</p><p>10 g miodu</p><p>10 g soli</p><p>25 g masła</p><p>240 ml wody</p><p>soda</p><p></p><p>1.Zaczyn zarabiamy i po 2 godzinach wstawiamy na 24 godzin do lodówki.</p><p>2.Z podanych wyżej składników i zaczynu ugniatamy ciasto. Odstawiamy na następne 12 godzin do lodówki.</p><p>3.Z ciasta formujemy 2 cm wałek, odcinamy kawałeczek i formujemy maksymalnie do 2 cm kulki.</p><p>4.W garnku gotujemy wodę z sodą. Przez 40 sekund w niej dotujemy kulki a następnie odkładamy na pergamin.</p><p>Nożyczkami odcinamy czubki.</p><p>5.Pieczemy w temp 230 stopni ok 14-16 minut na brązowy kolor.</p><p></p><p>Ps1. Bez wielkich ceregieli można zastosować na ciasto ten przepis <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19740" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19740</a></p><p>Ps2. Z podanych składników wychodzi ok 50 kasztanów.</p><p>Ps3. Oryginalne źródło to <a href="http://www.ploetzblog.de/2010/10/07/gebacken-laugenkastanien/" target="_blank">http://www.ploetzblog.de/2010/10/07/geback...augenkastanien/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1323414, member: 140"] [SIZE=14][B]Kasztanki[/B][/SIZE] [ATTACH=full]75463[/ATTACH] Zaczyn: 63 g mąki pszennej 550 37 ml wody 6 g świeżych drożdży 2 g soli Ciasto: 300 g mąki pszennej 550 140 g mąki orkiszowej 1050 15 g świeżych drożdży 10 g miodu 10 g soli 25 g masła 240 ml wody soda 1.Zaczyn zarabiamy i po 2 godzinach wstawiamy na 24 godzin do lodówki. 2.Z podanych wyżej składników i zaczynu ugniatamy ciasto. Odstawiamy na następne 12 godzin do lodówki. 3.Z ciasta formujemy 2 cm wałek, odcinamy kawałeczek i formujemy maksymalnie do 2 cm kulki. 4.W garnku gotujemy wodę z sodą. Przez 40 sekund w niej dotujemy kulki a następnie odkładamy na pergamin. Nożyczkami odcinamy czubki. 5.Pieczemy w temp 230 stopni ok 14-16 minut na brązowy kolor. Ps1. Bez wielkich ceregieli można zastosować na ciasto ten przepis [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19740"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19740[/URL] Ps2. Z podanych składników wychodzi ok 50 kasztanów. Ps3. Oryginalne źródło to [URL="http://www.ploetzblog.de/2010/10/07/gebacken-laugenkastanien/"]http://www.ploetzblog.de/2010/10/07/geback...augenkastanien/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Kasztanki
Top
Bottom