Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kawior (wątróbka z drobiu) po żydowski*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 262831" data-attributes="member: 140"><p>KAWIOR PO ZYDOWSKU</p><p></p><p>40 dkg drobiowej wątróbki</p><p>4 jajka</p><p>3 cebule</p><p>10 dkg smalcu z gęsi lub masła</p><p>sól i pieprz</p><p>natka pietruszki</p><p></p><p>1. No mocno rozgrzany tłuszcz kładziemy wątróbki i szybko je smażymy.Trwa to około 3 minut ( w środku nie powinno być krwi). Jeśli będziemy to dłużej robić to wątróbki będą twarde. Teraz także nie solimy.</p><p>W pewnym momencie smażenia,wątróbka puści soki i to będzie trochę utrudniało smażenia, ale w żadnym wypadku nie należy sobie pomagać dolewając oliwy, najwyżej jeszcze trochę masła.</p><p>2.Wątróbki wyjmujemy z tłuszczu i drobno,można powiedziec bardzo drobno kroimy, a do tłuszczu dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę.</p><p>Smażymy ją na złoty kolor. I jak jest gotowa to razem z tłuszczem wlewamy do wątróbki.</p><p>3.3 ugotowany na twardo jajka drobno kroimy, a jeszcze lepiej przecieramy na tarce i dodajemy do wątróbki.Teraz solimy i dosyć mocno pieprzymy. Powinno to mieć taki wyrazisty pieprzny smak. Wszystko mieszamy i wkładamy do półmiska. Dekorujemy drobno pokrojonym żóltkiem i białkiem z jednego jajka.Najładniej to wygląda jak tego nie pomieszamy.Do tego dokładamy kilka krążków cebulki i natkę pietruszki.</p><p>4.Wkładamy do lodówki na 6 do 8 godzin.</p><p>5.Podajemy z chlebem jako pastę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 262831, member: 140"] KAWIOR PO ZYDOWSKU 40 dkg drobiowej wątróbki 4 jajka 3 cebule 10 dkg smalcu z gęsi lub masła sól i pieprz natka pietruszki 1. No mocno rozgrzany tłuszcz kładziemy wątróbki i szybko je smażymy.Trwa to około 3 minut ( w środku nie powinno być krwi). Jeśli będziemy to dłużej robić to wątróbki będą twarde. Teraz także nie solimy. W pewnym momencie smażenia,wątróbka puści soki i to będzie trochę utrudniało smażenia, ale w żadnym wypadku nie należy sobie pomagać dolewając oliwy, najwyżej jeszcze trochę masła. 2.Wątróbki wyjmujemy z tłuszczu i drobno,można powiedziec bardzo drobno kroimy, a do tłuszczu dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Smażymy ją na złoty kolor. I jak jest gotowa to razem z tłuszczem wlewamy do wątróbki. 3.3 ugotowany na twardo jajka drobno kroimy, a jeszcze lepiej przecieramy na tarce i dodajemy do wątróbki.Teraz solimy i dosyć mocno pieprzymy. Powinno to mieć taki wyrazisty pieprzny smak. Wszystko mieszamy i wkładamy do półmiska. Dekorujemy drobno pokrojonym żóltkiem i białkiem z jednego jajka.Najładniej to wygląda jak tego nie pomieszamy.Do tego dokładamy kilka krążków cebulki i natkę pietruszki. 4.Wkładamy do lodówki na 6 do 8 godzin. 5.Podajemy z chlebem jako pastę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Kawior (wątróbka z drobiu) po żydowski*
Top
Bottom