Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kebabczeta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Eve.eire" data-source="post: 1435672" data-attributes="member: 6112"><p>Czyli mięso mielone w postaci szaszłyku. Dobre z grilla. Ja grillowałam na patelni.</p><p></p><p>500 g mięsa mielonego wieprzowo wołowego</p><p>cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>jajko</p><p>szczypta kminu rzymskiego</p><p>szczypta mielonej kolendry</p><p>szczypta chilli</p><p>szczypta oregano</p><p>szczypta mielonych goździków</p><p>szczypta cynamonu</p><p>szczypta mielonego imbiru</p><p>szczypta gałki muszkatołowej</p><p>2 łyżki posiekanej natki</p><p>łyżka oleju</p><p>sól</p><p></p><p>Kmin rzymski, kolendra, chilli, goździki, chilli, cynamon i gałka muszkatołowa wchodzą w skład przyprawy Garam Masala. Użyłam tej przyprawy i dodałam pozostałe składniki.</p><p></p><p>Mięso przełożyć do miski. Dodać obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, jajo, sól, przyprawy i natkę. Wyrobić na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi nabierać porcje mięsa, oklejać je wokół długich drewnianych patyczków. Odłożyć na 1.5 godziny do lodówki. Po wyjęciu posmarować olejem. Smażyć na grillu lub na patelni na złoty kolor ze wszystkich stron. Gorące kebabczeta przełożyć na talerz, udekorować listkami cykorii i plasterkami cytryny.</p><p></p><p>Ja podałam z sosem czosnkowym.</p><p>Pycha!</p><p></p><p></p><p>Źródło:</p><p>&quot;Kuchnia&quot;- &quot;Claudia&quot;, numer specjalny, nr 6 Grudzień 2010</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eve.eire, post: 1435672, member: 6112"] Czyli mięso mielone w postaci szaszłyku. Dobre z grilla. Ja grillowałam na patelni. 500 g mięsa mielonego wieprzowo wołowego cebula 2 ząbki czosnku jajko szczypta kminu rzymskiego szczypta mielonej kolendry szczypta chilli szczypta oregano szczypta mielonych goździków szczypta cynamonu szczypta mielonego imbiru szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki posiekanej natki łyżka oleju sól Kmin rzymski, kolendra, chilli, goździki, chilli, cynamon i gałka muszkatołowa wchodzą w skład przyprawy Garam Masala. Użyłam tej przyprawy i dodałam pozostałe składniki. Mięso przełożyć do miski. Dodać obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek, jajo, sól, przyprawy i natkę. Wyrobić na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi nabierać porcje mięsa, oklejać je wokół długich drewnianych patyczków. Odłożyć na 1.5 godziny do lodówki. Po wyjęciu posmarować olejem. Smażyć na grillu lub na patelni na złoty kolor ze wszystkich stron. Gorące kebabczeta przełożyć na talerz, udekorować listkami cykorii i plasterkami cytryny. Ja podałam z sosem czosnkowym. Pycha! Źródło: "Kuchnia"- "Claudia", numer specjalny, nr 6 Grudzień 2010 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kebabczeta
Bottom