Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Keks mięsny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 803412" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]37106[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>* 750g mięsa wieprzowego zmielonego ( ja miałam tzw. od szynki)</p><p>* 1 pojedyncza pierś kurczaka</p><p>* po 1/2 strąka papryki: czerwonej, żółtej i zielonej</p><p>* ok. 150 g sera żółtego</p><p>* 6-10 sztuk pieczarek</p><p>* 1,5 czerstwej bułki</p><p>* 2 jajka</p><p>* 1 cebula</p><p>* sól, pieprz, majeranek</p><p>* przyprawa do kurczaka</p><p>* 1 łyżka masła</p><p> </p><p>[ATTACH=full]37104[/ATTACH]</p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Pierś z kurczaka przekroic na dwie, trzy części, obsypac przyprawą i odstawic na 1-2 godziny. </p><p>Pieczarki pokroic w grubsze plastry o obsmażyc na 1 łyżce masła. Wystudzic.</p><p>Bułkę namoczyc i odcisnąc. Zemlec razem z mięsem i cebulą. Doprawic solą, pieprzem i majerankiem, dodac jajka. Bardzo dokładnie wyrobic. Papryki i ser pokroic w kostkę i dodac do mięsa razem z zimnymi już pieczarkami. Wymieszac. Naczynie do zapiekania (u mnie forma keksowa) wyłożyc papierem. </p><p>Połowę masy mięsnej włożyc do naczynia, uklepac łyżką. Na mięsie, wzdłuż naczynia ułożyc piersi z kurczaka. Lekko wgnieśc w masę mięsną. Przykryc pozostałą masą mięsną. Naczynie przykryc. </p><p></p><p>[ATTACH=full]37105[/ATTACH]</p><p>Wstawic do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i w tej temperaturze piec ok. 15 minut. Po zadanym czasie temperaturę zmniejszyc do 200 stopni ( 180 w termoobiegu) i piec jeszcze około 1h 15min. Pół godziny przed zakończeniem pieczenia , naczynie odkryc. </p><p></p><p>[ATTACH=full]37107[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 803412, member: 4258"] [ATTACH=full]37106[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] * 750g mięsa wieprzowego zmielonego ( ja miałam tzw. od szynki) * 1 pojedyncza pierś kurczaka * po 1/2 strąka papryki: czerwonej, żółtej i zielonej * ok. 150 g sera żółtego * 6-10 sztuk pieczarek * 1,5 czerstwej bułki * 2 jajka * 1 cebula * sól, pieprz, majeranek * przyprawa do kurczaka * 1 łyżka masła [ATTACH=full]37104[/ATTACH] [B]Wykonanie:[/B] Pierś z kurczaka przekroic na dwie, trzy części, obsypac przyprawą i odstawic na 1-2 godziny. Pieczarki pokroic w grubsze plastry o obsmażyc na 1 łyżce masła. Wystudzic. Bułkę namoczyc i odcisnąc. Zemlec razem z mięsem i cebulą. Doprawic solą, pieprzem i majerankiem, dodac jajka. Bardzo dokładnie wyrobic. Papryki i ser pokroic w kostkę i dodac do mięsa razem z zimnymi już pieczarkami. Wymieszac. Naczynie do zapiekania (u mnie forma keksowa) wyłożyc papierem. Połowę masy mięsnej włożyc do naczynia, uklepac łyżką. Na mięsie, wzdłuż naczynia ułożyc piersi z kurczaka. Lekko wgnieśc w masę mięsną. Przykryc pozostałą masą mięsną. Naczynie przykryc. [ATTACH=full]37105[/ATTACH] Wstawic do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i w tej temperaturze piec ok. 15 minut. Po zadanym czasie temperaturę zmniejszyc do 200 stopni ( 180 w termoobiegu) i piec jeszcze około 1h 15min. Pół godziny przed zakończeniem pieczenia , naczynie odkryc. [ATTACH=full]37107[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Keks mięsny
Top
Bottom