Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Keks serowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1484791" data-attributes="member: 421"><p><strong><span style="font-size: 26px"><span style="color: #FFA500">Keks serowy</span></span></strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]86538[/ATTACH]</p><p></p><p>- mąka -150 g</p><p>- masło- 75 g</p><p>- cukier-165 g</p><p>- ser -130 g</p><p>- małe jajka -2 szt(80 g bez skorupek)lub 1 jajko i 1 żółtko</p><p>- proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki</p><p>- rodzynki(garść)</p><p>- oliwa do smarowania formy.</p><p></p><p>Masło utrzeć z cukrem,dodać przetarty biały ser,ucierając nadal dodać jajka.</p><p>Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać.</p><p></p><p>Rodzynki zalać wrzątkiem,jak trochę napęcznieją zlać wodę i rodzynki dodać do ciasta.</p><p></p><p>Formę 18x9 wysmarować,wyłożyć papierem,nałożyć ciasto i piec w temperaturze 170 C przez 60-70 minut.</p><p></p><p><span style="color: #FF8C00">Piekłam w jednorazowej foremce alu przez 70 minut.</span></p><p>Przepis pochodzi z rosyjskiej stronki Povarenok <a href="http://www.povarenok.ru/recipes/show/78153/" target="_blank">http://www.povarenok.ru/recipes/show/78153/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1484791, member: 421"] [B][SIZE=14][COLOR=#FFA500]Keks serowy[/COLOR][/SIZE][/B] [ATTACH=full]86538[/ATTACH] - mąka -150 g - masło- 75 g - cukier-165 g - ser -130 g - małe jajka -2 szt(80 g bez skorupek)lub 1 jajko i 1 żółtko - proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki - rodzynki(garść) - oliwa do smarowania formy. Masło utrzeć z cukrem,dodać przetarty biały ser,ucierając nadal dodać jajka. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać. Rodzynki zalać wrzątkiem,jak trochę napęcznieją zlać wodę i rodzynki dodać do ciasta. Formę 18x9 wysmarować,wyłożyć papierem,nałożyć ciasto i piec w temperaturze 170 C przez 60-70 minut. [COLOR=#FF8C00]Piekłam w jednorazowej foremce alu przez 70 minut.[/COLOR] Przepis pochodzi z rosyjskiej stronki Povarenok [URL="http://www.povarenok.ru/recipes/show/78153/"]http://www.povarenok.ru/recipes/show/78153/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Keks serowy
Top
Bottom