Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Keks wegański
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 984587" data-attributes="member: 1443"><p>Właściwie nie wymyśliłam nic spektakularnego, pożyczyłam sobie przepis Dorotus na muffiny i wyszło coś bardzo dobrego, oryginalny przepis jest tutaj:</p><p><a href="http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/Muffiny-migdalowe-z-figami.html" target="_blank">http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/Muffiny...e-z-figami.html</a></p><p></p><p>Moja wersja:</p><p>- 500 g mąki pszennej</p><p>- 2 łyżeczki sody oczyszczonej</p><p>- szczypta soli</p><p>- 200 - 250 g brązowego cukru</p><p>- 250 - 300 g bakalii (u mnie w równych proporcjach rodzynki, żurawina, ananas, morele, kandyzowana skórka pomarańczowa)</p><p>- 400 ml mleka kokosowego (to jest akurat jedna puszka, sprawdziłam)</p><p>- 2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego</p><p>- 4 łyżki oleju rzepakowego</p><p></p><p>Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre, wymieszać suche i mokre tylko do połączenia składników, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (nie wiem jak Wam, ale mi się keks lubi przyklejać mimo dokładnego smarowania) o wymiarach 12 x 25 cm, piec około 1,5 godziny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 984587, member: 1443"] Właściwie nie wymyśliłam nic spektakularnego, pożyczyłam sobie przepis Dorotus na muffiny i wyszło coś bardzo dobrego, oryginalny przepis jest tutaj: [URL="http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/Muffiny-migdalowe-z-figami.html"]http://mojewypieki.blox.pl/2010/03/Muffiny...e-z-figami.html[/URL] Moja wersja: - 500 g mąki pszennej - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - szczypta soli - 200 - 250 g brązowego cukru - 250 - 300 g bakalii (u mnie w równych proporcjach rodzynki, żurawina, ananas, morele, kandyzowana skórka pomarańczowa) - 400 ml mleka kokosowego (to jest akurat jedna puszka, sprawdziłam) - 2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego - 4 łyżki oleju rzepakowego Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre, wymieszać suche i mokre tylko do połączenia składników, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (nie wiem jak Wam, ale mi się keks lubi przyklejać mimo dokładnego smarowania) o wymiarach 12 x 25 cm, piec około 1,5 godziny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Keks wegański
Top
Bottom